Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 25-08-12, 13:50
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ShadowVValker Εμφάνιση μηνυμάτων
Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ όλη τη σειρά της seachem (πλην exell) σε ρουτίνα για λίπανση (1 κάθε μέρα), δηλ. flourish, iron, potassium, trace, nitrogen, phosphorus και στο μεγάλο, απλά φοβάμαι το trace για το γαριδάδικο και θέλω να δω αν κάποιος το χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα.

Έτσι κ αλλιώς κάνω αλλαγές 30% 1-2 φορές τη βδομάδα, ανάλογα με το τάισμα. Για τα λιγότερο απαιτητικά φυτά, σίγουρα δε χρειάζεται κάτι περισσότερο, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

Προσωπικα εχω διαβασει την προτεινομενη λιπανση της seachem αλλα τελικα πιστευω πως ολα αυτα ειναι για ενυδρεια που φτιαχνονται με γνομωνα την τελεια διαβιωση των φυτων σε βαρος ΙΣΩΣ της τελειας διαβιωσης των ψαριων.
Επειδη τα ενυδρεια μου τα στηνω με βαση τις τελειες συνθηκες για τα ψαρια (η τις γαριδες) δε με νοιαζει καθολου η σωστη διαβιωση των φυτων, και τα βλεπω αποκλειστικα ως εργαλειο καλυτερευσης των συνθηκων και τιποτα περισσοτερο. (οκ και ως καλο οπτικο αποτελεσμα)
Αυτος ειναι και ο λογος που δε θα χρησιμοποιησω ποτε τετοιου ειδους λιπανση ουτε φυτα υψηλων απαιτησεων, αφου τα ψαρια που διατηρω δεν ταιριαζουν με κατι τετοιο.
Απο την αλλη η καλη αναπτυξη των φυτων ειναι κατι το οποιο βοηθαει στο να εξισορροπισουν οι καλες συνθηκες στο νερο, οποτε καπου πειραματιζομενοι σιγα σιγα μπορουμε να βρουμε τη χρυση τομη με βαση το οσο γινεται λιγοτερα ζουμια ειναι δυνατον και με οσο γινεται περισσοτερες πατεντες στο φωτισμο, τις συχνες αλλαγες κτλ κτλ κτλ
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από johnb Εμφάνιση μηνυμάτων
επειδη περιεχει χαλκο εγω δεν θα το χρησιμοποιουσα....
ειναι ρισκο...
στο κατω κατω εχεις φυτα τοσο μεγαλων απαιτησεων?

συμφωνω
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 25-08-12 στις 13:50 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01605 seconds with 10 queries