Θέμα: Φυτωριο
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-08-12, 18:13
latremena Ο χρήστης latremena δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή Φυτωριο

Παιδια καλησπερα,

λογω αρκετων προβληματων, αποφασισα να στησω το 120λιτρο ενυδρειο μου μονο με φυτα, να αρχισει να τρεχει ετσι και σε κανα μηνα θα αρχισω το στρωσιμο με αμμωνια ωστε μετα να βαλω ψαρια. Εχω καποιες αποριες. Καταρχας πηγα και πηρα καποια φυτακια απο το ΙΚΕΑ και τα εβαλα μεσα. Επισης εχω 25 κιλα χαλαζιακη αμμο. Οι ερωτησεις μου ειναι:
1) ποσες ωρες πρεπει να αναβω το φως του ενυδρειου καθημερινα (ωστε να ζησουν και τυχον πιο "δυσκολα φυτα", καθως ειναι απο τα ικεα και δε ξερω ονομασιες;
2) ενα φυτο μυριζε καπως και δε φαινοταν τοσο στα καλα του, αλλα δεν ηταν και για πεταμα (οπως ενα αλλο που εφυγε κατευθειαν) οποτε το εβαλα σε μια ακρη και ειπα πως αν φανει να χειροτερευει η μυρισει το νερο θα το πεταξω. Εκανα πολυ ασχημα; Μπορει να μου χαλασει και τα υπολοιπα;
3) Υπαρχει προβλημα αν δε βαλω απο τωρα το φιλτρο σε λειτουργια; Χρειαζεται οπωσδηποτε και για τα φυτα; Γιατι καποια αλλα που ειχα απο ΙΚΕΑ σε βαζα μου ειχαν γινει θηρια και χωρις φιλτρο η τον απαραιτητο χωρο...
4) Ακομα κι αν βαλω (οταν) το φιλτρο, εφοσον δε στρωνω τωρα ακομα το ενυδρειο, δε χρειαζεται να βαλω το σιποραξ κτλ ετσι; μονο ο κυκλοφορητης δε χρειαζεται ουσιαστικα;
5) Το νερο μου εχει γινει πολυ θολο, αν και πριν βαλω την αμμο την επλυνα σχολαστικα με ζεστο νερο. Θα φτιαξει και πως;
6) Χρειαζεται να κανω αλλαγες νερου; Ποσο και καθε ποτε;
7) Μπορω να προμηθευτω κατι που να βοηθησει τα φυτα αλλα να ειναι και ασφαλες για αργοτερα που θα μπουν τα ψαρια;
Τελος, θα αντεξουν τα φυτακια κατα το στρωσιμο με αμμωνια;

Ευχαριστω πολυυυ και συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!!
Σας λατρεύω!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01427 seconds with 10 queries