Eυχαριστώ.....
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας σχετικά με το νέο μου Ενυδρείο. Θα προσπαθήσω να απαντήσω και εγώ στις ερωτήσεις για να με βοηθήσετε και μένα μέσα από τις απαντήσεις σας.
Για την επιλογή των ψαριών, αρχικά ήθελα να βάλω τροπικά ψάρια αλλά ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ μου πρότεινε να κάνω μια αρχή με χρυσόψαρα ώστε να διαμορφώσουν το περιβάλλον του ενυδρείου και μετά τροπικά. Είχα σκοπό να τα επιστρέψω και να πάρω τα τροπικά αλλά δέθηκα με τα συγκεκριμένα και αποφάσισα να τα κρατήσω. Είχα βέβαια ρωτήσει στο πετ σοπ και είχα δώσει τις διαστάσεις του ενυδρείου μου και μου είπε οτί οχι μόνο μπορώ να βάλω μόνο ένα αλλά μέχρι πέντε. Η αλήθεια είναι οτι δεν είμαι σίγουρη αν είναι comet μπορεί να είναι και common.
Δεν υποστηρίζω και εγώ το πλαστικό αλλά σκέφτομαι οτι με τα φυσικά φυτά θα έχω αρκετά προβλήματα με άλγες και το ενυδρείο θα λερώνεται πολύ πιο συχνά. Επίσης θα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση με τα φυτά όπως λυπάσματα κτλ Σίγουρα ένα ενυδρείο με φυσικά φυτά είναι σαφώς πιο όμορφο. Αν έβαλα πλαστικά (τα οποία είναι μη τοξικά) το έκανα επειδή ήθελα να δώσω ένα περιβάλλον πιο κοντινό στα ψαράκια έστω και ψευτικο. Αν όμως δημιουργούν προβλήματα στα ψαράκια θα τα βγάλω.
Σίγουρα δεν μπορώ να κρατήσω το ενυδρείο μου σε σταθέρη θερμοκρασία για αυτό προσωρινά έχω βάλει ενα εξωτερικό ανεμιστηράκι να χτυπάει το ενυδρείο όταν βλέπω την θερμοκρασία να ανεβαίνει.
Έχω κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις μου και έχω αμμωνία και αμμωνία 0 αλλά στις μετρήσεις του Ph kh και gh υπήρχε μια μη ακριβής μέτρηση ( για αυτό και δεν τις ανέφερα). Το ph έδειξε 7,2 το ΚΗ έδειξε ένα χρώμα εκτός του πινάκα (γαλάζιο) το οποίο δεν μπορούσα να το προσδιορίσω με το πίνακα τιμών και το GH 14. Τις επόμενες μέρες θα κάνω ξανά τις μετρήσεις.
Για τις αλλαγές νερού μου είπε ο ιδιοκτήτης του Πετ Σοπ να κάνω το 30% και αλλαγές ανά 15 ημέρες αλλά αν είναι θα κάνω πιο συχνές.
Οκ θα γεμίσω λίγο παραπάνω το ενυδρείο μου.
Να ρωτήσω στις διαστάσεις του ενυδρείου μου τι ψαράκια θα μπορούσα να βάλω χωρίς να έχω πρόβλημα και πόσα?
|