Για εμενα δεν ειναι σωστο να εχουμε στα ενυδρεια μας ψαρια πιασμενα απο τη φυση. Φυσικα ειναι δικη μου αποψη (ετσι μου εχει καρφωθει απο τοτε που ξεκινησα το χομπυ) και μιας και λεμε την αποψη μας την λεω και εγω. Δεν περιμενω απο κανεναν να την αποδεχτει.
Δεν ειναι σωστο κατ'εμε, διοτι το βλεπω ασχημο να παρω κατι απο τη φυση (ναι, με ολους της τους κινδυνους για το ψαρι και με ολη την ανασφαλεια που μπορει να εχει εκει, αλλα ετσι ειναι η φυση) και να το βαζω σε 5 τζαμια οσα λιτρα και να ειναι αυτα. Εδω βεβαια υπαρχει και η αποψη οτι το ψαρι μπορει να προτιμαει ενα ασφαλες σωστο περιβαλλον πχ ενα σωστο ενυδρειο απο τη φυση με τους κινδυνους της, αλλα ουτε αυτο μου αλλαζει τη γνωμη. Αφου υπαρχει το ιδιο απο αναπαραγωγη σε ενυδρειο, θα προτιμησω εκεινο και αν δεν υπαρχει δεν θα το παρω καν απο το να το παρω απο τη φυση.
Ισως να ειναι και οπως λεει πιο πανω ο chs (το να μην υπαρχει η ''αγρια'' συμπεριφορα του ψαριου οταν μπει στο ενυδειο, δεν ξερω βεβαια αν ισχυει). Ειναι τοσα πραγματα που δεν ξερουμε και που δεν μπορουμε να πουμε με σιγουρια.
|