Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 15-08-12, 14:14
Το avatar του χρήστη ShadowVValker
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-05-2012
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 296
Προεπιλογή

Δεν πειράζει αλλά υπάρχει πιθανότητα να μη βοηθάει καθόλου.
Από το υπόμνημα.
α. Αφού μετρήσουμε στο ενυδρείο ~3 mg/l αμμωνίας (μετράμε μετά από 30-60 λεπτά), όσο περνούν οι μέρες φροντίζουμε να την κρατάμε σταθερή στα 3 mg/l. Πρέπει να μετράμε συχνά (καθημερινά ή μέρα παρά μέρα). Όταν αντιληφθούμε μείωση της συγκέντρωσης της αμμωνίας, θα είναι το σημείο που θα κάνουν την εμφάνισή τους τα νιτρώδη άλατα ΝΟ2 (συνήθως μετά από 7-10 ημέρες, οπότε θα πρέπει να μετράμε πλέον και για νιτρώδη άλατα).
β. Μόλις εμφανιστούν τα νιτρώδη άλατα, συνεχίζουμε να κρατάμε σταθερή τη συγκέντρωση αμμωνίας στα 3 mg/l. Σε αυτό το σημείο η αμμωνία θα πρέπει να μηδενίζεται κάθε 24 ώρες περίπου. Κάποια στιγμή η περιεκτικότητα του νερού σε νιτρώδη άλατα θα φτάσει στα ουράνια!
γ. Μετά από 2-3 βδομάδες (και αφού συνεχίσουμε να κρατάμε σταθερά τα επίπεδα της αμμωνίας) θα αρχίσει να μειώνονται και τα νιτρώδη άλατα με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους τα νιτρικά άλατα NO3. Εννοείτε πως συνεχίζουμε με τεστ για νιτρικά.
δ. Όταν έρθει η μέρα που οι μετρήσεις της αμμωνίας και των νιτρωδών αλάτων είναι ΜΗΔΕΝ, κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή νερού (80-90% επειδή τα νιτρικά άλατα θα είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα), βάζουμε τα ψάρια που επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι!

Αντί να ρίξεις αμμωνία, θα ρίχνεις 1-2 φύλλα τροφής την ημέρα. Από εμπειρία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετράς κάθε μέρα, για να στρώσει το ενυδρείο θα πάρει γύρω στο μήνα και δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις υγρό για 30 τεστ. Μέτρα ανά μερικές μέρες.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01432 seconds with 10 queries