Στέλιο σ ευχαριστώ, τα έχω υπόψην μου, αλλά αγορά απο e-bay δεν μπορω να κάνω για την ώρα, μπορω μόνο να δοκιμάσω να τα παραγγείλω απο τοπικό μαγαζί, κι όποτε έρθουν, ή αν δεν με εξυπηρετήσουν εδώ (μιας κι οι προμηθευτές τους ειναι κλειστά λόγω Αυγούστου) να δοκιμάσω στα Αθηναϊκά μαγαζιά αν μπορεί καποιο να στείλει επαρχία.
Επίσης, πριν λίγο και θέλοντας να ετοιμάσω απο βραδύς το νερό της αυριανής αλλαγής, πειραματίστηκα λίγο σ ένα 5λιτρο δοχείο με νερό βρύσης, water conditioner της sera (Aquatan, διπλή δόση) και κάμποσες σταγόνες PhDown. Μετά απο λίγο που ανακάτεψα καλά και μέτρησα, βρήκα Ph 6,5. (δηλαδή ένα με ενάμισυ βαθμό κάτω από της βρύσης μου). Να το χρησιμοποιήσω στην αυριανή αλλαγή νερού του μονομάχου, ή θα κάνω βλακεία? (δηλαδή να αναμείξω αργά 50% νερό με 7,5-8 που υπάρχει ήδη στο ενυδρειάκι και 50% με αυτό που έφτιαξα στο 6,5) Μήπως προκαλέσω μεγαλύτερη μείωση του Ph απ όση θα πρεπε??
Φίλτρο έχω ένα παλιό της Rena, αλλά ο κάδος του δε χωρά περισσότερο απο 0,100lt σφουγγάρι και νομίζω πως φταίει αυτό που δεν κρατά βιολογία. Προσθέτω καθημερινά απο το κοινωνικό 120λιτρο που εχει σωστές τιμές. Σαυτό λειτουργεί βιολογικό φίλτρο σε χωριστό θάλαμο με ελαφρόπετρα και σφουγγάρια. Από εκεί παιρνουμε υλικό (και ζουμί και κομμάτι σφουγγάρι)