Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές
Νασαι καλα για τις απαντησεις! Το ριφρακτομετρο τοχα βαλει στη λιστα ωραια. Για σκιμμερ θα δοκιμασω buble magus nac7. 500-700λ
Για τα ριακτορακια τοχω υποψην μου, απλα θελω να περιορισω λιγο τα αρχικα κοστη, να τρεξει λιγο, και εν καιρω το αναβαθμιζω οταν αρχισω να στοκαρω.
Με 0,7 watt/λιτρο ε? Αυτο ισχιει μονο για τα λεντ. Γιατι διαβαζω κατι 4-6watt ανα γαλονι για lps και εως 10watt ανα γαλονι για sps. Καλα τον φωτισμο θα τον αφησω λιγο προς το τελος, ειναι μεγαλο κεφαλαιο και ακομα δεν ασχοληθηκα πολυ, θελω να το ψαξω πρωτα πριν αρχισω να ρωταω ακυρα  .Μια και μοναδικη ερωτηση για την ωρα, για τα φωτα. Τα sps δεν ειναι αυτα που θελουν το περισσοτερο φως? Εμενα αποσα εχω δει, πιο πολυ με τρελενουν τα lps που αποτι καταλαβαινω θελουν μετριο φως οποτε μπορω να τα βαλω και χαμηλοτερα (ε?  )
|
εντάξει δείχνει το σκίμμερ , να πεις και εντυπώσεις ε όταν το βάλεις  , τα lps θέλουν λιγότερο φως από τα sps αλλά επειδή ταυτόχρονα θέλουν και λιγότερη κυκλοφορία τα τοποθετούμε χαμηλότερα που φτάνει λιγότερο φως , οπότε έρχεται μια ή άλλη . Τα βατ που προτείνουν οι Αμερικάνοι δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα με την Δεη να σε περιμένει στην γωνία  και αναφέρονται σε λάμπες παλαιότερης τεχνολογίας απλές τ5 ίσως κτλ και σε πιο καινούργιας όπως τις τ5 υψηλής απόδοσης και λάμπες μετάλλου , σίγουρα όμως όχι σε λεντ , αν θες να βρεις έτοιμα κιτ diy με 3 βατ λεντ κοίτα εδώ Aquarium DIY Dimmable LED Kits with optics
και αν θες να ψαχτείς και παραπέρα με πιο μεγάλα λεντ κοίτα στο θέμα μου εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42227&page=3
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw
|