Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 29-01-05, 09:30
Το avatar του χρήστη Filippos
Filippos Ο χρήστης Filippos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 18-03-2004
Περιοχή: Αθήνα, Πεύκη
Μηνύματα: 494
Προεπιλογή

Παράθεση:
Τις πετρες που θα βαλω να τις κολλησω με σιλικονη?
Εάν θέλεις να "ντύσεις" όλη την πίσω πλευρά με πέτρες, επιβάλλεται να τις κολλήσεις και μάλιστα πολύ καλά. Προσοχή στη σιλικόνη που θα χρησιμοποιήσεις να είναι κατάλληλη για ενυδρεία (μή τοξική).
Γιατί δε δοκιμάζεις να στοιβάξεις τις πέτρες με μια στιβαρή δομή αποκλείοντας τη χρήση σιλικόνης, αλλά έχοντας στο νου να δημιουργήσεις το δυνατό περισσότερο σπηλιές/τρύπες?

Παράθεση:
Κατω απο την αμμο να βαλω φελιζολ ή πλακακια.Για ποιον λογο τα βαζουμε αυτα (π.χ. φελιζολ)?
Απαραίτητα!!! Βάλε φελιζόλ, έτσι ώστε εάν τα ψάρια σου καταφέρουν να μετακινήσουν τις πέτρες (το κάνουν συχνά) να μην πέσει καμιά πέτρα και σπάση τον πάτο του ενυδρείου. Χρησιμοποίησε την ακόλουθη σειρά: Φελιζόλ, πέτρες και τέλος την άμμο.

Παράθεση:
Τι χρωμα αμμο να βαλω?
Εγώ θα σου πρότεινα μια σκουρόχρωμη καθώς στρεσσάρει λιγότερο τα ψάρια. Προς Θεού μην βάλεις κάτασπρη άμμο...


Παράθεση:
Τις πετρες να τισ βαλω πρωτα σε χλωρινη? Σε τι αναλογια νερου κ χλωρινης? Μετα ,τι ποσοτητα αντιχλωριου να βαλω για να τις ξεπλυνω?
Θα τις πλύνεις πολύ καλά, και εάν είναι δυνατό να τις βράσεις... Μετά χρησιμοποίησε την κλασσική χλωρίνη (χωρίς φρου-φρου και αρώματα σε αναλογία 1 μέρος χλωρίνη - 20 νερό. Αφού τις αφήσεις για λίγη ώρα, βάλε τις πέτρες σε κουβά με αντιχλώριο, και άλλαζε το νερό (και το αντιχλώριο) έως ώτου να μη σου μυρίζει η χλωρίνη.

Παράθεση:
Π.χ οι κιχλιδες μπορουν να τρυπισουν το γυαλι?
Καλό... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις??? Και βέβαια δεν μπορούν να τρυπήσουν το γυαλί... Το φελιζόλ όμως σκάβοντας εάν το βρουν μπορεί να του δώσουν καμιά δαγκωνιά, αλλά μην ανησυχείς, δεν τρελλαίνονται για φελιζόλ...

Παράθεση:
Τοσο βαρος με τις πετρες θα το αντεξει το ενυδρειακι μου ή θα επιπλεω καμμια μερα μεσα σε λιμνη?
Lary, εάν βάλεις καμιά 200αριά κιλά πέτρες τότε ναι, μπορεί να σου σπάσει. Αλλά σε νορμάλ συνθήκες, με νορμάλ "τονάζ" πετρών και φελιζόλ κάτω από τις πέτρες καθώς επίσης και κάτω από τον πάτο του ενυδρείου, τότε όχι, δεν έχεις πρόβλημα.

Θύμισέ μου πάλι τις διαστάσεις του ενυδρείου σου...

Φιλικά,
Φίλιππος
__________________
People who think they know what they're doing are especially annoying to those of us who do.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01609 seconds with 10 queries