Φτιαχνω την λιστα σιγα σιγα.
...2x Tetratec 150W heater
...1x Tunze 1073.020 για επιστροφη απτο σαμπ. παροχη 200-2400l/h (η δυο και μια για το σκιμερ)
...1x Tunze 6045 2500l/h
...1x Tunze 6065 6500l/h
...1x Tunze Wavecontroller με αισθητηρα night mode.
...Oσος αραγωνιτης χρειαστει για 5-6cm στρωμα
...1κιλο ΖΒ ανα 10 λιτρα ενυδρειο (δεν μετραω το σαμπ ετσι?)
1 κιλό ανά 10 λίτρα καθαρού νερού του κυρίους ενυδρείου αλλά αν είναι πολύ πορώδης και ελαφρύς ο βράχος και πιο λίγο να βάλεις είσαι καλά
...Σκιμμερ Deltec MCE600 η turboflotor blue 1000 η επισης αξιολογο αλλα δεν βλεπω πολλα reviews, το pet shop ειχε της BOYU κατι τερατα
μακρυά 
, σε πολυ αξιολογες τιμες. Το σκιμμερ πρεπει εκτος απτην αεραντλια να εχει και δευτερη αντλια νερου για να στελνει νερο μεσα του
όχι? Η φτανει η ροη του νερου?
τα in sump σκίμμερ με την δικιά τους αντλία τραβάνε και τον αέρα , μπορείς να δεις και τα ati , atb , nyos , reef octopus . bubble mangus
...ανθρακα και αντιφωσφορο η σε ριακτορες η απλα στο σαμπ σε σακουλακια σε ενα διαμερισμα. Αν ναι θα παρω αλλη μια σαν της επιστροφης σωστα?
εγώ τον άνθρακα τον έχω ανάμεσα στις μπάφλες (χωρίσματα) του σαμπ ,αντιφώσφορο δεν έχω πλέον λόγο της προβιοτικής μεθόδου , αλλά σίγουρα θα σου δουλέψουν καλύτερα σε ριακτοράκια τύπου με την δικιά του αντλιούλα το καθένα http://www.ebay.com/itm/Bubble-Magus...item3f1a2e1c18
...Αλατι για 1,020-1,024 η φυσικο θαλασινο νερο(εχω ανοιξει τοπικ γιαυτο το θεμα)
αλατότητα στο 1025-1026 και μπορείς να βάλεις φυσικό νερό αρκεί να είναι από μέρος σαν αυτό που βρήκες με την σωστή αραίωση (θα πρέπει να πάρεις ένα ρεφρακτόμετρο )
...Απο θεμα φωτισμου, 0,7-1w ανα λιτρο. Αυτα τα watt αναφερονται σε ολα εκτος των LED υποθετω ετσι? Γιατι αν βαλω μονο LED πχ το φως που αποδιδουν στο εκαστοτε watt ειναι πολυ μεγαλυτερο. Η κανω λαθος? Αν υπαρχει καποιος οδηγος γιαυτο θα με ενδιεφερε.
είναι μεγάλη κουβέντα αυτή αλλά επειδή από ότι βλέπω πιάνουν τα χέρια σου θα σου πρότεινα να πας σε power led από 3-20 βατ το ένα με 0,7βατ ανα λίτρο είσαι κομπλέ για sps
ΥΓ ο tricky πουλαει θαλασινο εξοπλισμο που θα τον χρειαστω, ολα εκτος απτο chiller, και αν μου κανει θα παρω και τον φωτισμο. Αν τον γνωριζει καποιος προσωπικα ας τον ενημερωσει.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63781 στείλε του ένα πμ