χαχα! απ ό,τι ήδη καταλάβατε η γυναίκα είναι η γκρινιάρα κι η κολλημένη με το μονομάχο :Ρ Αλλά βρε παιδιά, δεν εχω κολλήσει τυχαία, αφού δυο φορές στα 8 χρόνια (κοινωνικού ενυδρείου με ζωοτόκα πάντα) πέτυχα 2 στους 2 εξαιρετικού χαρακτήρα μονομάχους, που και τις δυό φορές μπήκαν πρώτοι και έφυγαν τελευταίοι απ το ενυδρείο και γενικά ήταν τα πιο βολικά και απροβλημάτιστα ψάρια μου, εξ ου κι η επιμονή μου να ξαναβάλω. και μιλώ για εποχές που τεστάριζα με ταινίες και δεν είχα την παραμικρή ιδέα ή πηγή, παρα μόνο όσα μου έλεγε ο πετσοπάς της γειτονιάς μου. Λέτε να στάθηκα απλά τόσο τυχερή? Τι να πω... ίσως, όμως θα θελα να ξαναδοκιμάσω γιατί τελικά και τον μονομάχο θέλω αλλά και να κρατήσω τα ζωοτόκα μας με τα οποία ήδη έχουμε συνάψει σχέσεις όλοι μας

Οπότε, να ρωτήσω πιο συγκεκριμένα (για να μην σας κουράζω κι όλας με την εμμονή μου

Ο μονομάχος απο τιμές νερού θέλει pH:6 - 8 , GH:5-19 και θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου - με ιδανική τους 24-25. Τα ζωοτόκα πάλι θέλουν pH από 7.2 έως 8.2 και GH από 10 έως 20 dGh και θερμοκρασία 20 - 25 °C. (διορθώστε με αν λαθεύω καπου) Άρα, αν καταφέρω να διατηρώ το PH γύρω στο 7,5, τη σκληρότητα γύρω στα 13 με 14 και τη θερμοκρασία γύρω στους 25, δεν θα μπορέσουν να έιναι όλα τους σχετικά άνετα??? Το να περάσει ο μονομάχος τα γκαπάκια για αρσενικά μονομαχάκια το κόβω χλωμό γιατί τα δικά μας είναι μικρά και χωρίς πλούσιες ουρίτσες, τίποτε το φανταχτερό δηλαδή, δεν τον έχω για χαζό. ¨ολα αυτά με δεδομένο να διαμορφώσω χώρο και για τα μεν και για τον δε. Τι λέτε με το σκεπτικό μου? Γίνεται ή υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που δεν προβλέπω?
-------------------------
ναι Delta, γιαυτό περιμένω τα τεστ, για να να δω τι γίνεται με NH3 NO2 NO3, αλλά και με τη σκληρότητα (που αυτή τη στιγμή ειναι στα κουτουρού τελείως...)