Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 28-07-12, 17:58
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

τα πλαστικα φυτα τα πετας καθως και οτιδηποτε πλαστικο (ναυαγια και αλλα μπιχλιμπιδια) υπαρχει εκει μεσα.
Τα σαλιγκαρια τα αφηνεις οπως ειναι.
Αλλαγες νερου δεν κανουμε ποτε τοσο μεγαλες εκτος κι αν υπαρχει σχετικη εμπειρια και αντιμετωπιζουμε καποιο πολυ σοβαρο προβλημα που απαιτει τετοια αλλαγη (πχ να εχει πεσει κατι μεσα στο ενυδρειο κατα λαθος). Η σωστη συχνοτητα αλλαγων ειαι μεχρι 30% τη βδομαδα (αν θες το σπας σε 15% 2 φορες τη βδομαδα ή και 10% 3 φορες , γενικα οσο συχνοτερα και μικροτερες αλλαγες τοσο το καλυτερο)

Στρωσιμο δεν εννωουμε το βυθο αλλα την ολοκληρωση του κυκλου του αζωτου ωστε το φιλτρο να αποκτησει αποικειες βακτηριων που διασπουν την αμμωνια σε νιτρωδη, και τα νιτρωδη σε νιτρικα.
Αν δεν ειναι στρωμενο βρες ΑΜΕΣΑ μπολι (λιγη βρωμια απο φιλτρο στρωμενου ενυδρειου που θα βαλεις μεσα στο φιλτρο σου) διαφορετικα αποκλειεται να την παλαιψουν τα ψαρακια.
Το αντιχλωριο δεν εχει σχεση με τις αλγες και το οξυγονο, αλλα με την αποχλωριωση του νερου.

Επι του παροντως δυο πραγματα πρεπει να κανεις αμεσα, να βγαλεις τις πλαστικουρες, και να βρεις μπολι. Επειτα γεμισε το με ζωντανα φυτα (τα οποια βοηθανε πολυ ενα ενυδρειο να μενει σωστο) και μετα κατσε και διαβασε τα υπομνηματα των αρχαριων.
Το επομενο βημα ειναι να φτιαξεις την ψαροσυνθεση σου


Σε γενικες γραμμες τα λαθη σου ειναι τυπικα λαθη αρχαριων, και αν πραξεις εγκαιρα σωζονται τα ψαρια (μπολι αν μπορεις βρες και σημερα)
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01467 seconds with 10 queries