Αναφορα εχει γινει κι εδω στο GAB και στο AZ για προβλημα με το αντιχλωριο, αλλα δεν μπορουμε οπως ειπαμε να ξερουμε τι συνεβει (χημικα).
Πιστευω οτι ενα γνωμονας για ασφαλεια ενος προιοντος ειναι αν ειναι ασφαλες για ανθρωπινη καταναλωση (φυσικα οχι να το πιουμε, εννοω για τα καταλοιπα μετα τη χρηση του)
Σε ενα θεμα περι υδροπονιας στο greekdiscus.com για ποτισμα λαχανικων με νερο απο το ενυδρειο, η απαντηση των χημικων μας ηταν:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mizu
Το αντιχλώριο, βακτήρια, άνθρακας και τύρφη, ρυθμιστικά (buffers), δεν πειράζουν.
Διατηρώ επιφύλαξη για αντιφώσφορο.
Απαγορεύονται φάρμακα (αντιβιώτικά).
Για τα υγρά λιπάσματα δεν χρειάζεται να αναφερθώ.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Αν δεν ριχνουμε φαρμακα, αλλα εχουμε ενδειξεις για ασθενειες στα ψαρια πχ που εχουν σχεση με Tuberculosis και δεν υπαρχει συνηθως θεραπεια?
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MakChem
Αγαπητέ Ματθαίε, τα συγχαρητήριά μου, πολύ καλά αποτελέσματα βλέπω. :thumbup::thumbup:
Έχω όμως 2 καλοπροαίρετες παρατηρήσεις.
1. Η φράση "χωρίς λίπασμα" δεν ισχύει, όταν χρησιμοποιούμε για πότισμα ενυδρειακό νερό.
2. Μόνο ένας εμπεριστατωμένος γεωπόνος που να γνωρίζει πολύ καλά τα ενυδρειακά, μπορεί να απαντήσει στο κατά πόσον υπάρχει δυνητικός κίνδυνος από την ανθρώπινη κατανάλωση τέτοιων προϊόντων.
3. Συμφωνώ απόλυτα με την παρατήρηση - ερώτηση του Σπύρου.
|
Απο αυτο φαινεται εξαρχης να μην υπαρχει προβλημα με τα καταλοιπα τουλαχιστον του αντιχλωριου.
Ισως ομως δεν υπαρχει προβλημα γιατι εξαφανιζονται (οπως λεει πχ στο prime) μετα απο ενα 24ωρο απο το νερο του ενυδρειου και οχι απλα επειδη δεν ειναι βλαβερα.
Σιγουρα επηρεαζεται το redox αφου καποια δρουν οξειδοαναγωγικα κι αυτο ειναι που πρεπει να ενοχλει τα ψαρια, οταν δεν γινεται σωστα η χρηση του.
Οσο για τη μεβρανη των ψαριων, ειμα της αποψης οτι ειναι περιττη η χρηση ακομα και ειδικου προιοντος. οταν δεν υπαρχει ενδειξη προβληματος