Θέμα: Άλγη . . .
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 27-01-05, 10:38
sot-zoe Ο χρήστης sot-zoe δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 16-12-2002
Περιοχή: ΜΑΡΟΥΣΙ
Μηνύματα: 540
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην sot-zoe
Προεπιλογή

Κατ΄αρχην πολυ ωραιο το ενυδρειο σου.
Τωρα για την αλγη , σωστα σου ειπε ο lassal για τα νιτρικα , εγω βεβαια θα ειχα αυξησει την τροφη που φερνει το ιδιο αποτελεσμα αλλα πιο σταδιακα και οχι μπαμ και κατω .
Επειδη υπαρχουν πολλες προσεγγισεις στο θεμα της αλγης και κατ΄επεκταση στο θεμα της ισοροπιας ενος φυτεμενου ενυδρειου εγω θα πω την προσωπικη μου αποψη και τι θα εκανα εγω.
Εδω ομως μπερδευονται τα πραματα , γιατι στην πορεια και καθως κανεις καποια πραματα εμφανιζονται καποια αλλα και εκει θα πρεπει να παρεις μετρα και να αλλαξεις ενδεχομενως τακτικη κ.ο.κ.
Μακαρι να υπηρχε ενα μονοπατι που να το ακολουθουσαμε και να μας οδηγουσε στο επιθυμητο τελος της αλγης.
Βλεποντας λοιπον το ενυδρειο σου και υπολογιζοντας και τα λοιπα στοιχεια μου ερχεται στο μυαλο μια απο τις αρχες που εχουμε για το προβλημα της αλγης : "εαν σε ενα καλα φυτεμενο ενυδρειο παρει κεφαλι η αλγη ειναι γιατι δεν μπορουν να αναπτυχθουν σωστα τα φυτα , και τους κλεβει ολο το φαι η αλγη"
Αρα λοιπον για να κλεψουμε το φαι απο την αλγη εγω θα εκανα τα εξης :
Θα εκοβα το διαλλειμα στον φωτεισμο .
Θα εριχνα πιο πολυ τροφη .
Θα εβαζα την μια απο τις 2 λαμπες που εχεις σε αναμονη και ετσι θα ειχα 3 λαμπες πια .
Θα εβαζα το CO2 στις 1φυσ./δευτ.
Θα εριχνα και λιπασμα (το υγρο της τετρα για τα δικα μου γουστα) πολυ λιγο και με τσιγκουνια στην αρχη (2 ml/20l αλλαγης νερου) και θα εσπαγα την δοση σε πιο πολλες μερες.
Και τελος θα εκανα πιο συχνες αλλαγες και θα εβγαζα μηχανικα , με το χερι δηλαδη οσο πιο πολυ αλγη μπορουσα .
Με αυτον τον τροπο υπολογιζω οτι σε 20 με 30 μερες θα εχει αλλαξει κατα πολυ η κατασταση και βεβαια στο μεσοδιαστημα θα ελεγχα την κατασταση και θα αλλαζα καποιες παραμετρους αναλογα με το αποτελεσμα.
Σου ευχομαι καλη επιτυχια και μην ανησυχεις περνας την φαση που περνανε ολα τα φυτεμενα ενυδρεια στην αρχη , αλλα εαν το καταπολεμησεις τοτε δεν θα γινει μονιμο το προβλημα ( αλγη θα ξαναδεις μονο οταν παρατησεις για καποιο λογο την ρουτινα συντηρησης του ενυδρειου σου , οποια και εαν ειναι αυτη) .
__________________
Σωτήρης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01639 seconds with 10 queries