Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-07-12, 09:59
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fumantsu Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για τις ήδη πολλές πληροφορίες που μου δώσατε.
Επέστρεψα δρυμίτερος, ξεκίνησα στρώσιμο ενυδρείο με βακτήρια και αντιχλώριο απο pet shop γνωστού και την συμβουλή του.
Και παρα τις πληροφοριες που σου δωσαμε εσυ πηγες και πηρες "μπουκαλοβακτηρια"
Αν δεις στο φορουμ, και σε ολα τα σχετικα φορουμ παγκοσμιως υπαρχουν απειρα θεματα μπουκαλαδων vs μη μπουκαλαδων (εδω το τελευταιο γνωστο ειναι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63399) πραγμα που σημαινει απο μονο του πως ακομα κι αν μια στο δισεκατομμυριο οι μπουκαλαδες εχουν καποιο δικιο, στην καλυτερη η μεθοδος ειναι απο μονη της προβληματικη και επισφαλης (φυσικα αν πω ευθεως τη γνωμη μου που ειναι γνωστη θα ξανα-ξανα-ξανα ξεκινισει πολεμους μπουκαλολατρων και μπουκαλομαχων)
Ε οταν μια μεθοδο την κατακρινει πανω απο το 50% των εμπειρων χομπυστων και τη θεωρει μουφα δε μπορει να επιλεγεται.

Παράθεση:
Είμαι στην τέταρτη μέρα στρωσίμος και ακόμα όλα πηγαίνουν μερικώς καλός.
Καθαρό νερό χωρίς θολούρα κλπ, φίλτρο κλπ φαίνονται οκ. Μετρήσεις δεν έχω κάνει ακόμα αλλά δεν έχουν και νόημα να κάνω απο τώρα. Απο δευτέρα που κλείνει 10 μέρες θα αρχίσω.

Μα δε ριχνεις απολυτως τιποτα μεσα για να μετρησεις οτιδηποτε η για να εχεις μεταβολες, κατα τη γνωμη μου ενα placebo ριχνεις, κατα τη γνωμη των μπουκαλαδων αυτα που λενε οι εταιριες (ετεροτροφα βακτηρια.... χαιρω πολυ, και το νερο της βρυσης εχει τετοια, δεν ειναι αυτα που μας νοιαζει να υπαρχουν στο φιλτρο μας... αυτα υπαρχουν και στον αερα που αναπνεουμε)
Τι να μετρησεις αν δε ριξεις αμμωνια η κατι που να την παραγει?
Χωρις να μου πεις οποιαδηποτε μετρηση γνωριζω τις μετρησεις σου (0 αμμωνια, 0 νιτρωδη 0 νιτρικα) και θα παραμεινουν ετσι ακομα κι αν το αφησεις 100 αιωνες να ανακυκλωνεται

Παράθεση:
Έχω τα εξής προβλήματα όμως.
Έλυψα Σάββατο βράδυ έως Κυριακή βράδυ. Το σπίτι σφραγισμένο. Γύρισα χτές το βράδυ και έριξα την καθημερινή δόση απο βακτήρια. Είδα οτι το νερό είχε βράση σχεδόν. 36+ βαθμούς είχε πιάσει το ενυδρείο (είχα κλειστά τα καπάκια του και μένω στον 1ο).
Το ενυδρείο είναι στη μέση του σπιτιού, και μακρυά απο τζάμι. Απλά η πολυκατοικία είναι ευάερη και ευήλια απο παντού.
Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω κάτι πριν ξεκινήσω να βάζω ψάρια μέσα αλλιώς θα έχω καζάνι για ψαρόσουπα.
Επειδή θα βάλω ανεμιστήρες 120mm απο υπολογιστή χαμηλών στροφών με αρκετό cfw όμως και θα βάλω όσα περισσότερα μπορώ. Μπορώ να φτιάξω βάση αλουμινίου για να μην τρυπάω τα πλαστικά καπάκια του ενυδρείου και τα χαλάσω; Δύο βέργες αλουμινίου για να κάνω βάση για τους ανεμιστήρες ώστε να μπαίνει κάτω απο το πλαστικό καπάκι.
Είμαι σε σκέψης ακόμα βέβαια για τους ανεμιστήρες και την βάση τους.
Τι άλλο μπορώ να κάνω χωρίς να δώσω ένα σκασμό λεφτά.
Αν το καπακι βοηθαει το καλυτερο ειναι η μονιμη τοποθετηση των ανεμιστηρων.
Ετσι κι αλιως δεν ειναι κατι optional αλλα κατι βασικοτατο.
Βεβαια ΙΣΩΣ με τον καιρο θελησεις να φτιαξεις καπιο αλλο συστημα ψυξης και σου μεινει ενα τρυπημενο καπακι, αλλα ακομα και σ αυτη την περιπτωση η υπαρξη μιας τρυπας στο καπακι μπορει να αξιοποιηθει διαφορετικα (καποιο φυτο πχ που βγαινει εξω απο το ενυδριο)

Παράθεση:
Δεύτερο πρόβλημα:
Εφόσον κατέβηκα στο χωρίο της γυναίκας μου πήγα σε ένα ποτάμι και μάζεψα πέτρες και μερικά ξύλα. Ένα ξύλο όμως που μου αρέσει και θέλω να βάλω είναι 80 πόντους ύστερα απο κόψιμο. Πως το βράζω; Να το βάλω σε καθαρή πλαστική λεκάνη και να του βάλω ζεστό νερό απο βραστήρα; Να γεμίσω την μπανιέρα με ζεστό νερό απο τον ηλιακό συν βρασμένο νερό;
Να γεμίσω λεκάνη με νερό και να το αφήσω 3 μέρες στον ήλιο; Να βραστεί σε κατσαρόλα δεν υπάρχει δυνατότητα είναι μεγάλο.
Οι πετρες αν δεν ειναι ασβεστολιθικες απλο βρασιμο, το ξυλο πρεπει να γνωριζεις απο τι δεντρο ειναι.
Το σωστο ειναι να επιλεγουμε σωστα ξυλα και να μην τα βραζουμε γιατι ετσι χανουμε τις πολυτιμες ουσιες τους, ομως απο την Ελληνικη φυση δε γνωριζω ποια κανουν (εχω διαβασει για αμπελι και καρυδια αλλα θα ειναι κι αλλα).
Απο την αλλη αν ηταν σε ποταμι οπως λες δεν θα το θεωρουσα 100% ασφαλη εστω και μετα απο βρασιμο να μπει σαν απλο διακοσμητικο.
Η καλυτερη επιλογη κατα τη γνωμη μου για ξυλα ειναι απο petshop η απο e-bay ριζες mopani η αλλου ειδους ενυδριακα, και φυσικα χωρις βρασιμο για τις πολυτιμες ουσιες που περιεχουν (βεβαια κι αυτα μετα απο καιρο απλα διακοσμητικα ειναι, δεν εχουν αιωνια δραση)
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02353 seconds with 10 queries