Θέμα: Sea-gavros !!!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-01-05, 02:15
Το avatar του χρήστη ahar
ahar Ο χρήστης ahar δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθήνα Ν.Σμυρνη
Προεπιλογή

η "οργανική υφή" του βράχου φαίνεται καθαρά και στις φωτογραφίες του φίλτατου γαύρου.

Τώρα όσον αφορά το αν βοηθάνε στην ανάπτυξη αναερόβιων βακτηριδίων αυτό είναι κάτι που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει περάσει σε σοβαρή συζήτηση σε όλα τα ξένα φόρουμ και περιοδικά.

Ναι μεν ο βράχος είναι πορώδης αλλά όχι στο σύνολο του. και είναι λίγο δύσκολο να δημιουργηθούν βακτηρίδια μέσα στον στέρεο βράχο.

Όταν αναφερόμαστε σε βακτήρια στον βράχο αναφερόμαστε κυρίως σε κομμάτια βράχων ή μάλλον καλύτερα σε κομμάτια σκελετού κοραλλιών (όπως ο βράχος Fiji που αποτελείται από σκελετούς κοραλλιών ) τα οποία έχουν μια σχετική διαπερατότητα στα ανώτερα στρώματα τους και έτσι επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Σε αυτά όμως τα στρώματα . Μην ξεχνάτε ότι με τον καιρό οι πόροι αυτοί κλείνουν λόγω χημικών διεργασιών και απλής εναπόθεσης οργανικών και ανόργανων κατάλοιπων με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον συμπαγή πλέον κομμάτια βράχων .

Τώρα όσον αφορά τις «τραγάνες» .
Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ, σχετικά πορώδες κομμάτι ασβεστολιθικού πετρώματος. Η υφή του είναι σχεδόν οργανική (θυμίζει τις κατασκευές που κάναμε όλοι με την άμμο όταν ήμασταν παιδιά . Είναι όπως τα σχήματα που άφηνε η υγρή αμμος όταν την αφήναμε να πέφτει από την παλάμη μας με λίγο νερό πάνω στα πυργακια που φτιάχναμε )
Μετά από 3 μήνες στο ενυδρείο μου έχει αρχίσει να γίνεται χώρος ανάπτυξης κοράλλινης και είναι πολύ καλό υλικό για την κατασκευή βάσεων . Τα ψάρια το λατρεύουν σαν υλικό λόγω των κρυψώνων που προσφέρει και σε μετρήσεις που έκανα τα νιτρικά μου εξακολουθούν να είναι μηδενικά.

Τώρα εάν είναι οργανικής προελεύσεως ή όχι δεν μπορώ να σας πω. Σε λίγες έρευνες που έκανα δεν μπόρεσα να βρω τίποτα στο δύκτιο και δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση στην βιβλιοθήκη του ΕΚΘΕ .

Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε.

Γαύρε να κανονίσουμε… έχω και μεταφορά να κάνω σε μεγαλύτερο ενυδρείο.

Page generated in 0,01410 seconds with 10 queries