Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από latremena
Το σταματησα το φιλτρο. Θα το κλεισω το ενυδρειο και θα τα πλυνω ολα με χλωρινη οπως μου ειπατε παραπανω. Τα φυτακια πειραζει να τα βαλω σε εναν κουβα με νερο και να τα αφησω εκει μεχρι να στησω το νεο μου ενυδρειο;
|
χμμμ μπορει και να την παλαιψουν μπορει και οχι...
προσωπικα θα προτεινα να τα αφηνες στο ενυδριακι με κανονικο φωτισμο.
Παράθεση:
Επισης θελω να ρωτησω, οταν θα στρωνω με αμμωνια μεσα να εχω ηδη βαλει τα φυτα; Γιατι θελω οταν στρωθει να μην εχω να βαζω φυτα κτλ και ταραζω το βυθο...
|
Εγω προσωπικα δυο φορες εστρωσα με αμμωνια, τα φυτα τα εβαλα οταν εφτανε να ολοκληρωθει το στρωσιμο.
Απ οτι εχω ακουσει απο αλλους δεν υπαρχει θεμα να μπουν και κατα τη διαρκεια του στρωσιματος ή ισως και απο την αρχη, αλλα πιστευω πως θα καθυστερουσαν το στρωσιμο κσι ισως κσι κσποια να χαλασουν οταν η αμμωνια θα εχει μετατραπει σε υψηλα no2 (ισως)
Παράθεση:
Τελος, τι ειναι η πρωτεινη που λες παραπανω; Ετσι πληροφοριακα...
|
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%...90%CE%BD%CE%B7
στο ενυδρειο προφανως (χωρις να ειμαι απολυτα βεβαιος, απλα υποθετω) "παραγονται" απο υποειματα τροφης, κακακια και αλλες βρωμιες. Πολλες φορες βλεπουμε πρωτεινικο φιλμ στην επιφανεια (σα λαδι? σκονη? χμμμ δεν βρισκω καταλληλη λεξη να το περιγραψω οποτε θα το πω απλα ρυπο) και καλο ειναι να απομακρυνεται (υπαρχουν ειδικα skimmers γλυκου νερου γι αυτο το πραμα, αλλα μπορεις να το απομακρυνεις και με ενα σφηνοποτηρο και υπομονη) αλλα οταν μιλαμε για φισαλιδες τοτε σημαινει συνηθως αρκετο ρυπο, πολυ περισσοτερο απο το κλασσικο φιλμ.