Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 11-07-12, 06:47
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 27-07-2008
Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Μηνύματα: 2.924
Προεπιλογή

[QUOTE=Manuel;679301]Λοιπόν... Απάντηση στους προλαλήσαντες..

Εγώ λέω να σοβαρευτείτε λίγο... Ένα ενυδρείο, ψάρια έχει μέσα, ψαρίλα θα βρωμάει, τί θέλατε να βρωμάει γουρουνίλα...; Τα ανεμιστηράκια με την εξάτμιση απλά βοηθούν στο να έρθει αυτή η μυρωδιά πιο έυκολα στη μύτη μας και να την αντιληφθούμε. Βάλε και την αυξημένη θερμοκρασία. Όλα αυτά συντελούν.Το ενυδρειο αν μυριζει εχει θεμα.Τουλαχιστον τα δικα μου ενυδρεια,δεν μυρισαν ποτε,με εξαιρεση καποια στιγμη που ειχα κυανοβακτηριο,αλλα και παλι οχι εντονα.Τωρα το να σοβαρευτουμε το αφηνω ασχολιαστο.Ειμαι σιγουρος οτι δεν το εννοεις ετσι οπως ακουγεται.

Απάντηση στον ενδιαφερόμενο..:

Η ψαρίλα είναι υγεία για το ενυδρείο. Ένα υγιές ενυδρείο επιβάλλεται να βρωμάει ψαρίλα και όχι κάτι άλλο. Η ψαρίλα, από την μυρωδιά του ψωφιμιού όμως διαφέρει, εκεί θα είχες πρόβλημα, αν έχεις κάποια ψωλιά/σπηλιά κλπ και σου είχε ψωφίσει ψάρι εδώ και μέρες και μύριζε, όχι τώρα. Απλά έβαλες τους ανεμιστήρες και μυρίζει πιο έντονα λόγω εξάτμισης.Εγω πιστευω το αντιθετο.Αν μυριζει το ενυδρειο,υπαρχει καποιο προβλημα το οποιο θελει ψαξιμο.Και φυσικα αν ψοφησει ψαρι μεσα στο ενυδρειο και το αφησεις μεσα,το πολυ πολυ να σηκωσει αμμωνια αλλα και παλι δεν θα μυριζει,εκτος βεβαια αν ψοφησει κανα ψαρι 50 ποντων......

Απάντηση στο υδρόθειο..:

Η αποχλωρίωση του νερού που κάνεις, επιτυγχάνεται με τη προσθήκη διοξειδίου του θείου στο ενυδρείο σου. Δηλαδή το αποχλωριωτικό έχει αυτή τη χημική ουσία που μυρίζει σαν κλούβιο αυγό και αυτή κάνει την αποχλωρίωση. Απλά οι βιομηχανίες το κρύβουν αυτό, βάζοντας και άλλες ουσίες μέσα, για να μη μυρίζει. Κάποια αποχλωριωτικά όμως, μυρίζουν λίγο, ιδίως αν περάσουν μήνες από το άνοιγμα. Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί υδρόθειο στο ενυδρείο, γιατί ακόμα και να βρεθεί στο νερό, αυτό αντιδράει αμέσως με το οξυγόνο και παράγει καθαρό στοιχειακό θείο, το οποίο θολώνει το νερό και τελικά καθιζάνει στο πάτο. Οπότε δε παίζει.
Εδω ο φιλος εννοουσε τα αερια που μπορουν να σχηματιστουν στο υποστρωμα(για αυτο λεμε οτι καλο ειναι να τρυπουμε το υποστρωμα)και βγαινουν με την μορφη φυσαλιδας,η οποια ειναι και επικινδυνη και για τα ψαρια και οχι για την μυρωδια του prime.

[/QUOTE]
__________________
Το αλλο μου χομπι....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01630 seconds with 10 queries