Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #31  
Παλιά 06-07-12, 20:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DFokas Εμφάνιση μηνυμάτων
Ουτε αμμωνια τοξικη μετραγα (μπορει να ειχα αλλα λογω του prime να μην ηταν τοξικη για τα ζωντανα)
1. Το σημαντικο ειναι να ξερουμε τι μετραει το τεστ. Ολικη αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 ή ελευθερη αμμωνια ΝΗ3.
2. Η τοξικη ειναι η ελευθερη αμμωνια (ΝΗ3) και το αμμωνιο (ΝΗ4) ειναι πολυ πιο ατοξικο.
3. το ποσοστο αμμωνιας ΝΗ3 και αμμωνιου ΝΗ4, στο συνολο της ολικης αμμωνιας ΝΗ3/ΝΗ4, εξαρταται απο το pH και τη θερμοκρασια του νερου.
4. Το Prime μετατρεπει τη ελευθερη αμμωνια σε αμμωνιο και ετσι κανει αποτοξικοποιηση.
4. Το τεστ ολικης αμμωνιας συνεχιζει και μετα τη χρηση prime να δειχνει φυσικα το ιδιο αποτελεσμα ολικης αμμωνιας ΝΗ3/ΝΗ4, ασχετως αν το prime αλλαξει το ποσοστο αμμωνιας και αμμωνιου στην ολικη αμμωνια.
5. Το Prime φευγει απο το νερο μετα απο 24 ωρες.

Θεωρητικο παραδειγμα:
1. Μετρας 5ppm ολικη αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4
2. Μετρας 28C και 8 pH
3. Βαση του ammonia calculator εχεις 0.32 ppm ελευθερη αμμωνια ΝΗ3
(μεχρι 0.01 ειναι ακινδυνη, απο 0.01 εως 0.2 προκαλει προβληματα σε μακροχρονη παραμονη των ψαριων σε αυτη, πανω απ 0.2 μπορει να ειναι αμεσα θανατηφορα)
4. Βαζεις σε νορμαλ συνθηκες pH θερμοκρασιας μια δοση prime για καθε ppm ολικης αμμωνιας και αποτοξικοποιεις την ελευθερη αμμωνια (5πλη ειναι η μαξιμουμ δοσολογια απο την seachem)
4. Μετρας παλι ολικη αμμωνια και βρισκεις φυσιολογικα παλι 5 ppm.
Αλλα βαση της seachem, η τοξικη ελευθερη αμμωνια ειναι 0 και οχι 0.32


Πολυ σημαντικο ειναι οτι το αμμωνιο που ερχεται να παρει τη θεση της αμμωνιας, παρολο που ειναι ακινδυνο για τα ψαρια, συνεχιζει να τρεφει κανονικα την βιολογια που αναπτυσεται κατα το στρωσιμο.


Εδω αναλυτικα
http://www.seachem.com/Products/prod...ges/Prime.html
http://www.seachem.com/support/FAQs/Prime.html
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01662 seconds with 10 queries