Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-07-12, 21:22
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kotsos Εμφάνιση μηνυμάτων
Η αντίσταση του ανθρώπινου σώματος είναι σταθερή 10Κ ας πούμε..
η αντισταση ασταθων υλικων ειναι ασαθης κι οχι σταθερη, ξεκιναμε με αυτο το δεδομενο

Παράθεση:
Για το παράδειγμα που λες δεν γίνεται να ακουμπήσεις τα 1000000βολτ εσύ με την αντίσταση 10Κ και να περασουν 20mA.. σύμφωνα με το νόμο του ωμ θα περάσουν 100mA..
οκ, αν εχεις 2 ΜΩ ομως θα περασουν (αρχικα γιατι επαναλαμβανω ειναι ασταθης) 0.5 mA, και οταν θα εχει εξατμιστει το νερο και θα εχει μεινει μια αμορφη μαζα καρβουνιασμενου ανθρακα η αντισταση θα εχει πεσει στο ελαχιστο (στις γραμμες που αναφερομαι αυτο ειναι δεδομενο ετσι κι αλλιως)

Παράθεση:
αφού υπάρχει περιοριστής στα 20 όμως η τάση θα πέσει στα 200βολτ...
Τα εχεις μπερδεψει μαλλον, αν συμβει πτωση τασης σημαινει πως ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ! και με την αντισταση του σωματος σου που παρεμβαλεται σε σειρα με την R του περιοριστη κλεινεις κυκλωμα και η Δt στα ακρα του σωματος σου ειναι 200 v απο 1kk που ηταν αρχικα.

Παράθεση:
Υπάρχουν μετασχηματιστές απομόνωσης με έξοδο 220βολτ και μερικά mA ας πούμε..
Φιλε μου ειμαι επαγγελματιας μηχανικος αυτοματισμων, τετοιο πραγμα που λες σε απλο μετασχηματιστη απλα ΔΕΝ υπαρχει. Υπαρχουν κυκλωματα γαλβανικης απομονωσης που περιλαμβανουν και περιοριστες ρευματος και οτι αλλο θες, αλλα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με μετασχηματιστες.
Αν πας και ζητησεις μετασχηματιστη 1:1 ΠΟΤΕ και για κανενα λογο μη θεωρησεις ασφαλεστερο το να παρεις ενα μικρης ισχυος, παρε οσο μεγαλυτερο μπορεις. Το να ζητησεις μικροτερο δεν παρεχει καμια επιπλεον ασφαλεια, απλα εξασφαλιζει οτι θα αντεξει πολυ λιγοτερο και θα καει πολυ γρηγορα.
Επι πλεον οταν εχουμε γαλβανικη απομονωση 1:1 για να εχουμε θανατηφορο ατυχημα πρεπει μαλλον να επιδιωξουμε να αυτοκτονησουμε, η να εχουμε νονο το Μητσοτακη και να μας εχει ευχηθει εκεινη τη μερα...

Παράθεση:
και υπάρχουν και πηγές ρεύματος..
Το ρεύμα είναι αυτό που σκοτώνει, όχι η τάση
Το ρευμα σκοτωνει ΑΝΑΛΟΓΑ την ταση και τη συχνοτητα.

Παράθεση:
Αυτό δεν το κατάλαβα..
Πολυ απλα, αν υπαρξει πτωση τασης σημαινει πως εχεις χαμηλη αντισταση οποτε ολο το ρευμα θα διαρευσει απο μεσα σου

Παράθεση:
Το θέμα είναι οτι σε καμία περίπτωση το μπάλαστ δεν περιορίζει κάπως το ρεύμα όπως υποστιρίζει ο vptheo, και αν συμβεί να είσαι ιδρωμένος η οτιδήποτε, δεν θα βγεί σε καλό..
Οκ ειναι απλα 100v, ταση σχετικα ακινδυνη αλλα υπο καποιες συνθηκες μπορει να γινει επικινδυνη. Απο κει και περα εξαρταται απο τον καθε ανθρωπο.
Εχω συναντησει στη ζωη μου δυο ανθρωπους που ειχαν τεραστια αντισταση, και ο ενας (ηλεκτρολογος ηταν σε πλοιο) εποιανε με τα χερια του τις μπαρες των 440 για να δει αν εχουν ταση! οταν εποιασε και μου ειπε τη λεξη 440 νομιζα πως κανει πλακα και θεωρησα ασφαλες να ακουμπησω πουδηποτε κι εφαγα μια στουκα που ακομα τη θυμαμαι.
Επισεις εχω ακουσει για ανθρωπους -αλλα δεν εχω γνωρισει ακομα καποιον- που ειναι ηλεκτροφοβικοι και μπορουν να αισθανθουν ακοα και την ταση μιας μπαταριας.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01727 seconds with 10 queries