Θέμα: Black Water
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 22-01-05, 22:22
Husky_Jim Ο χρήστης Husky_Jim δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-06-2003
Περιοχή: Περιστέρι-Αθήνα
Μηνύματα: 315
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Husky_Jim
Προεπιλογή

Επειδή είμαι οπαδός του "χαμηλού ΡΗ" και έχοντας ψάρια κυρίως Αμαζονίου χρησιμοποιώ αρκετά τα BWE που κυκλοφορούν στην αγορά καθώς και τύρφη.
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και τα δύο μαζί αλλά να ξέρεις ότι τα BWE είναι κυρίως απόσταγμα τύρφης.
Τώρα για το ποιά δουλεύουν χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση το καλύτερο και ποιό συμπηκνομένο της αγοράς είναι της Tropical το "Torfex".

Άν θέλουμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα για τον αμαζόνιο πρέπει να πούμε ότι οι ποταμοί του χωρίζονται σε τρείς βασικές κατηγορίες.
Black Water ,White Water,και Clear Water.
Οι 'blackwater' ποταμοί έχουν χρώμα νερού σκούρο σάν σκούρο τσαΐ, με PH που πέφτει μερικές φορές κάτω από το 5 και με μηδενική σληρότητα,λόγω των τανίνων και των οξέων που υπάρχουν απο τα διάφορα φυτά και πετρώματα π.χ.Rio Negro.
Οι 'whitewater' ποταμοί έχουν χρώμα ανοικτό καφέ, που οφείλετε στην τεράστια ποσότητα ιζημάτων που μεταφέρονται στο νερό κάνοντας τους πλούσιους σε θρεπτικά κατάλληλο για την ανάπτυξη βλάστησης, και τέλος οι 'clearwater' ποταμοί με μεγάλη ροή και οξυγόνωση και ελάχιστα όμως θρεπτικά αφού τα πετρώματα που περνάνε είναι καθαρά από ιζήματα με PH 6,8-7,2 όπως ο Rio Xingu

Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενυδρείο αμαζονίου με 'Black Water effect'......
__________________
Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01489 seconds with 10 queries