Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Τις περισσοτερες φορες οφειλεται στο οτι δεν βαζουμε στο ενυδρειο ουδετερα διακοσμητκα υλικα (χαλικι, πετρες κλπ), αλλα ασβεστολιθικα.
Οπως και να εχει αν το νερο της βρυσης σου ειναι νορμαλ "Αθηναικο" (μετριας σκληροτητας), για τα χρυσοψαρα ειναι μια χαρα, ακομα κι οταν ανεβαινει λιγο η σκληροτητα με την εξατμιση.
Εξαλλου με μια πιο μεγαλη (50-60%) αλλαγη απο τις συνηθεις καπου καπου (προσεκτικα ομως, πολυ αργα η εισαγωγη του και ιδια θεροκρασια το νερο αλλαγης), γινεται καποιο ειδος reset.
Για καθε μερα εγραψα να κανεις αναπληρωση της εξατμισης, οχι αλλαγη νερου.
Η γλιστα μπορει να ειναι λιγη αλγη, μπορει να ειναι και αυτη η γλιτσα που φτιαχνεται για να αποικηθει μια επιφανεια απο βακτηρια νιτροποιησης.
Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα. Οι μετρησεις του νερου μπορουν να δωσουν καποια στοιχεια αν ολα πανε καλα.
Οπτικα δεν σε ενδιαφερει ετσι κι αλλιως.
-------------------------

|
Μεσα ετσι κι αλλιως δεν εχω τπτ, εκτος απο το φιλτρο και την αεροπετρα. Την αναπληρωση προς το παρων μπορω να την ρυθμισω (αν δω τι θα κανω οταν θα λειψω καμια βδομαδα τον αυγουστο...)
Απλα με ανησυχει το γεγονος, οτι με την συνεχιζομενη αναπληρωση σε νερο, τα αλατα σταδιακα θα αυξανονται. Καπου διαβασα οτι χρησιμοποιειται για αναπληρωση αποσταγμενο νερο ή α.ο. Βεβαια στην δικη μου περιπτωση, το πολυ-πολυ να θελω 2 λιτρα νερο αναπληρωσης την ημερα (55 λιτρα περιπου ειναι το κουτι). Ειναι καλυτερα να αναπληρωνω καθε μερα ή μερα παρα μερα ή στην εβδομαδιαια αλλαγη να βγαζω μισο κουβα νερο και να προσθετω εναν; (σε νορμαλ συνθηκες δεν θα χει πεσει τοσο η σταθμη του νερου, ωστε να εχει προβλημα το φιλτρο) Οι μετρησεις νερου (αμμωνια-νιτρωδη-νιτρικα) ειναι καλες, ισως λιγο τα νιτρικα ανεβαινουν,αλλα δεν ειμαι και σιγουρος αν ειναι 20 ή 40, το πολυ-πολυ να αλλαζω νερο καθε 5-6 μερες και οχι καθε βδομαδα.