Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor
Στο κουτι, γυρω γυρω, εκει που ηταν η αρχικη σταθμη του νερου, εχει κατι σαν σκονη, το δοκιμασα τωρα και ειναι αλμυρο, αλατα δεν ειναι αυτο; Ακομη σκεφτομαι οτι οταν το νερο εξατμιζεται, τα αλατα παραμενουν μεσα και με την συνεχιζομενη συμπληρωση με νερο βρυσης, τα αλατα αυξανουν.
Το GH θα σε γελασω, ουτε ξερω τι ειναι αυτο ουτε και πως μετριεται...
Oταν λες αλλαγη νερου ακομα και καθε μερα, εννοεις εναν 15 λιτρο κουβα; Γιατι τοσο αλλαζω καθε βδομαδα.
Η γλιτσα εχει ενα μαλλον ελαφρυ κιτρωνο χρωμα. Οταν πηγα μια μερα να καθαρισω το φιλτρο, μου γλιστρουσε απο τα χερια, σαν να το ειχες αλειψει με λαδι.
Το δυχτακι, ναι για προστασια το εβαλα. Λογικα δεν πηδανε, αλλα ας μην το εχω αγχος αυτο 
|
Ναι οταν εξατμιζεται το νερο αφηνει τα αλατα του πισω (και συνηθως αυτο φαινεται στην γραμμη σταθμης), αλλα αυτο δεν σημαινει και οτι ανεβηκαν πολυ ή παραπανω απο οτι πρεπει.
Με μετρηση GH μονο το γνωριζεις αυτο.
Μετρας ποσο εχει η βρυση, μετρας και το ενυδρειο και βλεπεις τη διαφορα που δημιουργειται.
Μαλιστα, η διαφορα GH ενυδρειου βρυσης δεν μπορει να οφειλεται μονο στην εξατμιση.
Τις περισσοτερες φορες οφειλεται στο οτι δεν βαζουμε στο ενυδρειο ουδετερα διακοσμητκα υλικα (χαλικι, πετρες κλπ), αλλα ασβεστολιθικα.
Οπως και να εχει αν το νερο της βρυσης σου ειναι νορμαλ "Αθηναικο" (μετριας σκληροτητας), για τα χρυσοψαρα ειναι μια χαρα, ακομα κι οταν ανεβαινει λιγο η σκληροτητα με την εξατμιση.
Εξαλλου με μια πιο μεγαλη (50-60%) αλλαγη απο τις συνηθεις καπου καπου (προσεκτικα ομως, πολυ αργα η εισαγωγη του και ιδια θεροκρασια το νερο αλλαγης), γινεται καποιο ειδος reset.
Για καθε μερα εγραψα να κανεις αναπληρωση της εξατμισης, οχι αλλαγη νερου.
Η γλιστα μπορει να ειναι λιγη αλγη, μπορει να ειναι και αυτη η γλιτσα που φτιαχνεται για να αποικηθει μια επιφανεια απο βακτηρια νιτροποιησης.
Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα. Οι μετρησεις του νερου μπορουν να δωσουν καποια στοιχεια αν ολα πανε καλα.
Οπτικα δεν σε ενδιαφερει ετσι κι αλλιως.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από genecr
χρησιμοποιώ και εγώ αυτό το κουτί από ικεα.
προς το παρόν είναι γεμάτο με όλα τα χομπίστικα σύνεργα.... αλλά αν χρειαστεί με μια αεραντλία ή μικρό φίλτρο (αναλόγως της καταστάσεως) μετατρέπεται κάλλιστα σε νοσοκομείο-καραντίνα 
|