Το Budget ελεγε για βραχο με 20-30 ευρω το κιλο, δεν ελεγε για τζαμπα τραγανα.

. Οχι μονο εξω θα πεσουμε αλλα ουτε καν θα φαινεται το ενυδρειο σου στον οριζοντα απο το αρχικο budget. Πες μας ποσο βγηκε μετα την κατοικηση και πες μας ποσο θα εχει βγει και μετα απο 2 χρονακια που θα εχει γινει reef
Αν συμφωνουν φυσικα, βαλε την τραγανα σε ενυδρεια/sump φιλων να μαγειρευεται μεχρι να δουλεψει το δικο σου. Αμμο θα βαλεις? αν ναι τοτε παρε και λιγη αμμο απο φιλους. Αν τους περισευει και κανα ψαρι ακομα καλυτερα
ΟΚ πισω στα ψαρια. Σωστα οσα αναφερθηκαν αλλα η γνωμη μου ειναι η παρακατω.
Απο λιτρα σε περνει να βαλεις μια πεταλουδα αλλα δεν σε περνει απο εμπειρια στο να κρατας τις συνθηκες σταθερες στο θαλασσινο. Επισης δεν βαζεις πεταλουδες με tangs. Μπορει να μην ειναι πολυ ακριβες το παραδειγμα μου αλλα νομιζω θα ειναι σαν να βαζεις δισκους με κιχλιδες.
Το flame θελει βραχο για να χτυπαει microalgae. Η τραγανα οχι μονο δεν ξερω πως θα δουλεψει αλλα λογικα θα ξεκινησει με λιβαδια ολοκληρα απο αλγη και θα κανει πολυ καιρο να στρωσει. Απο κει και περα το flame ειναι πιο ανθεκτικο απο τις πεταλουδες.
Τωρα για τα tangs. Το Powder Blue το βρισκεις μικρο μεχρι 10 εκ. αλλα και παλι δεν σε περνει λογο χημειας. Πολυ ευαισθητο στο whitespot. Tα blue kai ta yellow τα βρισκεις σε μεγεθος mini (5 εκ.) και γνωμη μου σε περνει και απο μεγεθος και απο χημεια. Θα κρατανε και την αλγη σε ελεγχο.
Θα εχουν περασει και μερικα χρονια μεχρι να γινουν 10 εκ. και μεχρι τοτε θα εχει γινει το 600αρι θαλασινο
Αλλα και να θελεις να τα ξεφωρτωθεις πιο ευκολα δινεις τα tangs παρα τα damsels.
Το μεγαλο το angel που ειχα, αν και ηταν μωρο ειχε αρχισει να ζοριζετε στα 190 λιτρα.
Εχει και πολλα αλλα ομορφα ψαρια. gobbies, basslets, clowns κλπ
Οι υπολοιποι τι ψαρια εχετε και σε ποσα λιτρα

? ριχτε ιδεες.
Οταν ερθει η ωρα να παρεις ψαρι, οτι ψαρι και να διαλεξεις καλο ειναι να ζητησεις να το δεις να τρωει πριν το παρεις.
Κανενα απο τα φιλτρα σου δεν εχει αναεροβιες ζωνες οποτε θα εχεις παντα nitrate το οποιο νομιζω ειναι αναμενομενο σε fish-only. Εκτος αν η τραγανα δουλεψει οπως ο βραχος.
Για το nitrate αλλαγες νερου. κουραστικο αλλα φτηνο.
Ολα τα παραπανω ειναι φυσικα γνωμη μου και μπορει να ειναι λαθος