Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-06-12, 16:41
cogarg Ο χρήστης cogarg δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αγία Βαρβάρα
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην cogarg
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
σε γενικες γραμμες παντου υπαρχει... αν και η Ευρωπη εχει μικροτερη ποσοτητα απο την Ασια και την Αφρικη (οσο πιο τροπικα πας τοσο περισσοτερη κοκκινιλα βλεπεις)
Ουσιαστικα αποτελειται απο αρκετη ποσοτητα αργιλου ο οποιος "ψηθηκε" με τον καιρο και απο ωχρα εχει παρει κοκκινο χρωμα και οξειδιο του σιδηρου
Δεν έχει τόσο σημασία αν έχει ψηθεί (υπάρχει και κόκκινος άψητος πηλός), αλλά η περιεκτηκότητα σε σίδηρο(οξείδιο).

χμμμ αυτο οντως θα ειναι δυσκολο θεμα, ειδικα αν φερω χωμα σε σακουλα στις αποσκευες δε νομιζω να επιβιωσει βιολογια ακομα κι αν δεν το αποστειρωσω. Κάποια βιολογία σίγουρα θα επιβιώσει.

οποτε δεν αποστειρωνω... (εδω και τουλαχιστο δυο χρονια μου χει κολλησει να φτιαξω κατι τετοιο αλλα ακομα δεν το τολμησα αλλα το βλεπω να γινεται στο εγγυς μελλον)

ε...οκ εχω ζησει αρκετα Ασια και εχω γυρισει στα πιο παλαβα κ....μερη του κοσμου οποτε το χωμα ειναι πολυ πιο ακινδυνο απο μενα
Το βιοτοπικο που ονειρευομαι θα γινει, τωρα αν θα εχει χωμα απο ορυζωνα η οχι δεν το ξερω ακομα, ομως επειδη μιλαμε για βυθο, μηπως θα ηταν προτιμοτερο να χρησιμοποιηθει ενα φιλτρο βυθου ΜΟΝΟ για τις αλλαγες νερου? (στα προτυπα της αποστραγγισης που κανει κι η ιδια η φυση)... μια ιδεα ριχνω για σκεψη... Πώς σκοπεύεις να κρατήσεις τη λάσπη/χώμα πάνω απ'το φίλτρο βυθού;
Γενικά, όσοι χρησιμοποιούν χώμα στο ενυδρείο(dirtied tanks με οργανικό φυλλόχωμα, mts, κτλ) το σκεπάζουν με κάτι άλλο, γιατί η λάσπη με την παραμικρή ροή δεν πρόκειται να κάτσει στο βυθό.

Σε υπόστρωμα με μεγάλη συγγέντρωση οργανικών, πρέπει να προσέξεις πολύ το πάχος του υποστρώματος και να βρείς κάποιο τρόπο να το 'αερίζεις', γιατί μετά απο λίγο καιρό θα έχεις σοβαρά προβλήματα με τα αέρια που θα συσωρεύονται απ'τη διάσπαση των οργανικών.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01475 seconds with 10 queries