Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond
Επειδή θα έχεις αρκετή ζήμωση εντός του υποστρώματος, όσο χαμηλότερα απορροφά το φίλτρο σου νερό, τόσο το καλύτερο. Ίσως θα πρέπει να βρεις και κάποιο τρόπο να μην μένει για πολύ μεγάλο διάστημα αδρανοποιημένο/ακίνητο το χώμα στον πυθμένα.
Είναι κάτι που μπορεί να γίνει...βασικά είμαι πολύ περίεργος να δω το αποτέλεσμα, γιατί δεν παρατηρείται και συχνά!
|
χμμμ... μαλλον δεν το εγραψα σωστα, δεν εννωουσα να χρησιμοποιησω φιλτρο βυθου για φιλτραρισμα, αλλα για να κανω αλλαγες μεσα απο αυτο, στα προτυπα που η φυση αποστραγκιζει το νερο και καθαριζει και το "βυθο των ενυδρειων της" (ισως μπω στη διαδικασια να ξεστησω ολα τα ενυδρεια μου και να το εφαρμοσω παντου τωρα που το σκεφτομαι)
Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε φιλτρο βυθου, ουτε εχω δει αλλα απο τις περιγραφες καταλαβαινω -αν κανω λαθος ας με διορθωσει οποιος γνωριζει περισσοτερα- πως στο βυθο μπαινει κατι σαν τα δυχτακια που "φυτευουμε" τις moss αλλα πιο πυκνο και καπως ανασηκωμενο... ισως ενα δυο εκατοστα.
Απο κει βγαινει ενα σωληνακι με ενα κυκλοφορητη και το νερο του ενυδρειου ειναι υποχρεωμενο να περασει μεσα απο το βυθο.
Αν χρησιμοποιηθει ενα τετοιο συστημα για αλλαγες νερου, και αν αντι για 30% τη βδομαδα οι αλλαγες ειναι μικρες και συχνες (ανα δυο μερες πχ απο 10% η και 5% τη μερα) τοτε ο βυθος θα στραγκιζει διαρκως οπως γινεται και στη φυση, και φυσικα θα ειναι πολυ πιο ακινδυνος απο τους βυθους των ενυδρειων μας που παραμενουν ακινητοι.
Δεν ξερω κατα ποσο στεκει, απλα τωρα το σκεφτηκα με τη συζητηση