Θα ελεγα να μη κολλαμε σε τετοια. Ολοι μπορουν να εκπαιδευτουν αν το θελουν και να κανουν τα βασικα.
Κανενα μηχανημα δεν ειναι καλυτερο απο τον ανθρωπο.
Αν υπαρχει περιπτωση να κανει κατι λαθος τα ετοιμαζουμε ολα εμεις (νερο αναπληρωσης και μεριδες φαγητου σε αλουμινοχαρτα) δεν ειναι και πολλα αυτα που θα κανει.
(Αν και το νερο αν δεν ειναι απο ΑΟ, πρεπει να το βαζει εκεινη την ωρα απο τη βρυση με λιγο αντιλχωριο, αλλιως με νερο ΑΟ, μαζευουμε σε ενα δοχειο κλειστο, και με μια κανατα ανοιγει παιρνει αναπληρωνει και ξανακλεινει)
Στο μικρο ενυδρειο ειναι πιο ευκολη αναπληρωση, γιατι μπορεις να βαλεις το νερο σε ενα δοχειακι καπου ψηλα, να κατεβαινει με τη βαρυτητα και να μη χρειαστουν ηλεκτρονικα μεσα, αντλιες κλπ.
Ενα φλοτερ μονο, σαν αυτο που εχει το καζανακι, καλα στηριγμενο στο ενυδρειο.
Το νερο της αναπληρωσης καλο ειναι να ειναι απο AO.
Και δεν ανεβαζει σκληροτητες αλλα το κυριοτερο στην περιπτωση μας, δεν χρειαζεται κυκλοφορητης να μη μενει ακινητο.
Να υποθεσω πως ειναι το πρωτο σου καλοκαιρι με ενυδρειο?
Δεν ειναι σταθερη η θερμοκρασια ολο το καλοκαιρι.
Δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος για τιποτα, ουτε για την εξατμιση.
Ναι 50% (στο περιπου πατα γιατι καθε ενυδρειο ειναι ξεχωσριστο)
Δεν εχω δοκιμασει αλλη εκτος της ακριβης ταιστρας της eheim και δεν εχω αποψη.
ΥΓ Ξεχασα κατι σημαντικο.
Αν ειναι να απουσιασουμε και να ελλατωσουμε ή κοψουμε τελειως το ταισμα (πχ οταν λειπω μεχρι 5-7 μερες δεν βαζω ταιστρα και για παραπανω απουσια βαζω καθε 3 μερες ταισμα), την προηγουμενη περιοδο (εγω για 15 μερες) κανουμε "παχυνση". Περισσοτερο ταισμα περισσοτερες αλλαγες νερου.
Αρκει να το σηκωνει το φιλτρο μας (να εχει μπολικο βιολογικο υλικο) και να μη αυξησουμε το τασιμα αποτομα.
Δεν παμε απο 1-2 ταισματα την ημερα με λιγα φυλλαρακια σε 4-5 ταισματα με πιο πολυ τροφη αποτομα. Σιγα σιγα αυξανουμε.