Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 19-01-05, 11:03
Το avatar του χρήστη halvas69
halvas69 Ο χρήστης halvas69 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Πάτρα - Αγυιά
Μηνύματα: 3.447
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην halvas69 Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην halvas69 Send a message via Skype™ to halvas69
Προεπιλογή Re: Syporax - Ceramic rings

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pan
Πρωτη λοιπον απορια ποια η διαφορα του Syporax απο τα κεραμικα.
Δευτερη ,γιατι ο υαλοβαμβακας τελευταιος και οχι πρωτος .
Απο οσα εχω διαβασει οι βιοσφαιρες χρησιμοποιοιυνται για βιολογικο φιλτραρισμα ενα το manual αναφερει οτι τις χρησιμοποιει για μηχανικο?????
Ας πούμε 1-2 πραγματάκια με αφορμή το post σου.
Όλα τα μηχανικά φίλτρα είναι εν δυνάμει και βιολογικά.
Οποιαδήποτε επιφάνεια μέσα σε ένα ενυδρείο, θα αποικηθεί από βακτηρίδια και θα συμβάλει στην φίλτρανση του νερού.
Και όταν λέμε οποιαδήποτε επιφάνεια, εννοούμε ακόμα και τα λεία τζάμια μας !
Τα διάφορα προιόντα φίλτρανσης, ανάλογα κάποια χαρακτηριστικά τους, έχουν την ιδιότητα να προσφέρουν περισσότερο χώρο για να εγκατασταθούν τα βακτηρίδια.
Μία κλασσική περίπτωση είναι οι κεραμικοί κύλινδροι και το αντίστοιχο προϊόν - Siporax (και όχι Syporax).

Oι κεραμικοί κύλινδροι φτιάχτηκαν για μηχανικό φιλτράρισμα αν και με την πάροδο του χρόνου εγκαθίστανται πάνω τους τα βακτηρίδια και γίνονται και βιολογικά μέσα, όπως ανέφερα παραπάνω.
Αν δείς σε pet-shop που έχει φτιαγμένο εσωτερικό φίλτρο με γυάλινο χώρισμα, θα φανεί ξεκάθαρα η χαρακτηριστική καφετιά "μούργα" που είναι κολημένη επάνω τους...τα βακτηρίδια μας.

Κατά την γνώμη μου, υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να φιλτράρεις τα "χοντρά" όπως τα συνθετικά δύχτια (EHFIFIX νομίζω το λέει η EHEIM και το αντίστoιxο της Sera είναι το Sera filter wool).
Το Siporax όμως είναι άλλη περίπτωση και μία ιδέα σου δίνει η διαφορά τιμής του (προς τα πάνω) σε σχέση με τους "απλούς" κεραμικούς κυλίνδρους.

Το Siporax δεν είναι φτιαγμένο από κεραμικό υλικό, αλλά από αφρώδες γυαλί, με πολλούς πόρους.
Πίστεύω ότι είναι αρκετά καλό υλικό για βιολογική φίλτρανση καθότι λόγω κατασκευής, επιτρέπει να ρέει αρκετά άνετα το νερό, σε σχέση με άλλα υλικά (πχ σφουγγάρι) πράγμα που προσδίδει αρκετή ποσότητα απαραίτητου οξυγόνου για τα βακτηρίδια και συν τις άλλης έχει αρκετά μεγάλη επφανεια για αποικισμό σε σχέση με τον σχετικά λείο κεραμικό κύλινδρο.
1 κιλό-λίτρο siporax δίνει περίπου 270 m2 επιφάνειας για να εγκατασταθούν τα βακτηρίδια.

Αν αφεθεί πολύ καιρό χωρίς να καθαριστεί και ακριβώς λόγω της εξαιρετικά πορώδους επιφάνειας του θα δημιουργήθούν αναερόβιες περιοχές, οπότε μετά πάμε σε διαδικασία απονιτροποίησης.....άλλο κεφάλαιο αυτό όμως.
ουφφφ βαρέθηκα να γράφω....αυτάαααα
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01783 seconds with 10 queries