Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 02-06-12, 21:47
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Οχι δεν πωλειται κακως. Δεν ειναι απο τα "απαγορευμενα" ειδη για οικιακο ενυδρειο οπως πχ ο Pangasius.
Αν ηταν ετσι, θα επρεπε να απαγορευται να πωλουνται ολα τα ειδη ψαριων, αφου κανεις δεν μπορει να εξασφαλισει οτι καποιος που αγοραζει ενα tetra 5 εκ, δεν θα το βαλει σε ενα ενυδρειο 10 εκ.

Απλως ρωταω γιατι απεκλεισες τον νανισμο? (ή οπως θελεις πες το, γιατι νομιζω δεν εχουν γινει ακομα εμπεριστατωμενες επιστημονικες μελετες με θεμα το νανισμο των ψαριων, καθεαυτου σαν ορισμος οπως πχ στο ανθρωπο).

Η αναφορα και μονο, οτι σε μεγαλυτερο ενυδρειο, τα ψαρια γινονται μεγαλυτερα, αποδείκνυει αυτονοητα οτι το μεγεθος του ενυδρειου παιζει ρολο.
Απ οτι ξερω, και στη φυση δεν φτανουν ολα τα ψαρια στο τελικο μεγεθος, γιατι παιζουν κι αλλοι παραγοντες στην αναπτυξη (γενετικη, διατροφη).
Ωστόσο σιγουρα γινονται μεγαλυτερα απο οτι αυτα που μπαινουν σε μικρο χωρο, ειτε σε fish farms ειτε σε οικιακα ενυδρεια.
Δεδομενων αυτων, ψαχνουμε αν αυτο το φαινομενο επηρεαζει στην υγεια των ψαριων

Γνωριζω οτι δεν μενουν ολα τα ειδη ψαριων υποαναπτυκτα, εξαρτωμενα απο το μεγεθος ενυδρειου.
Καποια μεγαλωνουν μεχρι να... "βγουν απεξω".
Φυσικα πριν γινει αυτο, εχουν δρασει πρωτα οι παρενεργειες, οπως στραβωμα του σκελετου, καμπουρες, ασθενειες, θανατος.
Μενουν μικρα εξωτερικα, αλλα εσωτερικα καποια οργανα που συνεχιζουν να αναπτυσονται, συμπιεζονται για να χωρεσουν στο μικρο σωμα και με οποιες παρενεργειες μπορει να εχει αυτο. (απο αναφορες φιλου βιολογου κατα την παρατηρηση οργανων ψαριων σε φαρμες)
Οι παραγοντες που επηρεαζουν την αναπτυξη στο ενυδρειο εκτος απο :
τη γενετικη και τη διατροφη (οπως και στη φυση)...
...ειναι οι συνθηκες διαβιωσης που εχουν σχεση με: την ποιοτητα του νερου (συνηθως υπο ελλειψη αλλαγων νερου με αυξημενα νιτρικα, ορμονες, οξειδωση, εξαφανιση ιχνοστοιχειων και μεταλλικων αλατων), οι παραμετροι (ph gh θερμοκρασια tds orp), οξυγονωση, φωτισμος κλπ ...
...οπως και το μικρο μεγεθος ενυδρειου (μικρο, αναλογα το ψαρι) που εκτος οτι συνεισφερει στην κακη διαμορφωση των παραπανω συνθηκων, επηρεαζει το ψαρι και υπο το πρισμα της ανεσης του χωρου και της κινησης του.
Οπως και να΄χει, ακομα κι αν επιβιωνουν τα ψαρια, ολα αυτα καταληγουν στους κοινους παρονομαστες "προσδοκιμο ζωης" και "ποιοτητα ζωης".
Ψιλα γραμματα για ψαρια, αλλα τους χομπιστες ισως τους ενδιαφερει.

Ψαξε στο goggle περισσοτερο για επιστημονικες μελετες σε μορφη pdf και οχι συζητησεις σε φορουμ.
Χρησιμοποιησε tags οπως stunted fish growth
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01652 seconds with 10 queries