Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KenJiNx
η δοκιμή έγινε... ήδη νιώθω επιστήμονας.. 
ερωτήσεις:
πρέπει να πάρω οπωσδήποτε βιομηχανικές ανεπίστροφες βαλβίδες?
το μαγαζί από όπου πήρα το σετ, μου βάλε μέσα δυο πλαστικές, φαντάζομαι για να τις έβαλε, ξέρει ότι δεν έχουν πρόβλημα.. Μια χαρα ειναι και αυτες.
όταν κλείνει η ηλεκτροβάνα, πρέπει να κλείνω και την στρόφιγγα?(το έμαθα σωστά επιτέλους) Το ιδιο λεμε, με αλλες λεξεις για να καταλαβουμε τι εννοουμε δεν υπαρχει σωστο και λαθος
κανένα tip μέχρι να πάρω ph controller? θα μπει στον χρονοδιακόπτη με τα φώτα..
|
Εγω παρ'ολο που εχω ηλεκτροβανα, την εχω καταργησει και εχω το co2 να τρεχει συνεχεια.
Ετσι δεν ταλαιπωρω τα ζωντανα με σκαμπανεβασματα στο ph.
Kαι ο ph controller απο την αλλη, μπορει να σε οδηγησει σε λαθος τιμες, αν το ηλεκτροδιο για καποιους λογους αρχισει να "χανει".
Το ρυθμιζω μεσω της μικρομετρικης (που και αυτη βελονοειδης ειναι),παιρνοντας μια μετρηση λιγο πριν σβησουν τα φωτα (που η καταναλωση του co2 απο τα φυτα ειναι στο υψηλοτερο της σημειο αρα εχει την υψηλοτερη τιμη το ph), και αλλη μια λιγο πριν αναψουν (που το ph εχει την χαμηλοτερη τιμη μιας και δεν καταναλωνουν co2 τα φυτα), τοσο ωστε οι τιμες να ειναι μεσα στα ανωτερα και κατωτερα επιπεδα τιμης ph που ειναι καλυτερα για τα ψαρια μου.
Ετσι γλυτωνεις και το εξοδο του controller, απλα τσεκαρεις το co2 και το ph.
Στην αρχη το ειχα και εγω οπως λες να το κανεις, πανω στον χρονοδιακοπτη των φωτων, αλλα ειχα με σβηστα φωτα 7,6 ph, αλλα με αναμενα φωτα ειχα μετρησει και 6,8!