Θέμα: ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #28  
Παλιά 23-05-12, 14:47
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

μπολι λογικα δε δινουν τα μαγαζια (αν πας απλα θα σου δωσουν κατι παραμυθοζουμια που κανουν καλο μονο στην τσεπη του μαγαζατορα).
Αλλα και στην περιπτωση που δωσουν ΔΕΝ το παιρνεις γιατι ειναι 99.999% βεβαιο πως θα μεταφερεις καποια αρρωστια στο ενυδρειακι σου.
Βαλε αγγελια γραφοντας την περιοχη σου και ολο και καποιος θα σου δωσει (ετσι μεταφερεται το μπολι, χερι-χερι απο χομπυστες).
Λογικα θα σου δωσει λιγη βρωμια πανω σε ενα σφουγκαρακι, αυτο το στιβεις ή ακομα καλυτερα το στριμωχνεις μεσα στο φιλτρο σου.
Αν παλι στο δωσε σε ταπερακι χωρις σφουγκαρι απλα ανοιξε το φιλτρο σου και ριχτο μεσα. ΜΗ το ριξεις χυμα στο ενυδρειο γιατι δε θα δουλεψει.
Τωρα τα υπολοιπα που σου ειπα αφορουν τη σωστη χημεια του νερου για το μονομαχο, και αν οντως θες να ζησει αρκετα και χωρις προβληματα πρεπει σιγα σιγα να του φτιαξεις τις σωστες συνθηκες, αλλα αυτο που προεχει ειναι οι βιωσιμες συνθηκες, δηλαδη το μπολιασμα και η αγορα υγρων τεστ νερου ωστε να ξερεις τις συνθηκες του νερου σου.
Τα απαραιτητα τεστ ειναι ph, kh, gh, nh3/nh4, no2, no3 σε υγρο τεστ κι οχι στικακια (τα στικακια ειναι πεταμενα λεφτα αφου οι μετρησεις που δειχνουν ειναι αναξιοπιστες)
Τα ζωντανα φυτα που σου ανεφερα ειναι απαραιτητα για τη δημιουργια σωστου περιβαλλοντος και βοηθανε επισεις και στο φιλτραρισμα αρκετων επικινδυνων ουσιων. Αν βαλεις αγγελια για κλαδεματακια πολλοι μπορει να σου δωσουν (για αρχη δε χρειαζεται να παρεις απο τα pet-shops μια και τα εχουν πανακριβα. Ολοι λιγο πολυ εχουμε καθε βδομαδα κλαδεματακια που τα χαριζουμε/πουλαμε/πεταμε εχω κι εγω μερικα πανευκολα, αν εισαι Αθηνα στειλε πμ)
Οποτε βαλε στο μυαλο σου τη σειρα των ενεργειων:
1 μπολιασμα και προσθηκη ζωντανων φυτων
2 προμηθεια υγρων τεστ νερου
3 φτιαξιμο σωστων παραμετρων νερου (αφου μας πεις πως ειναιο το νερο σου θα συζητησουμε για το πως θα φτιαχτει)
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01516 seconds with 10 queries