Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-05-12, 03:19
Vandar Ο χρήστης Vandar δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Περίμενα μετά το μήνυμά μου πως δεν θα διάβαζα περί των ''δογμάτων'' για το χαμηλό PH, δυστυχώς δεν έγινε.
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σας με το PH κάτω του 5. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει άγριους δίσκους και αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη καλά κάνουν κιόλας, γιατί όπου μπορούμε να έχουμε ψάρια αναπαραγωγής είναι καλύτερα και για τα ψάρια και για εμάς.
Επομένως το πολύ χαμηλό PH σε τί ακριβώς σας εξυπηρετεί ; Διατήρησες εσύ Delta δίσκους για 15 με 20 χρόνια κατα αυτόν τον τρόπο και μας το προτείνεις;
Προσωπικά δεν ασχολούμαι τόσα πολλά χρόνια για να μιλήσω για το προσδόκιμο της ζωής , οπότε την ευημερία των ψαριών την κρίνω από τα χρώματά τους, την όρεξή τους και την διάθεσή τους για ζευγάρωμα και αναπαραγωγή τους.
Και δεν νομίζω πως είμαι ο μόνος, αν θυμάστε την τελευταία φορά που είχαμε θίξει το θέμα, ένα παλικάρι σας ανέβασε video με τους δίσκους του να γεννάνε πάνω στις Valisneria που κατά μερικούς υποστηρικτές του "γυμνού'' ενυδρείου ήταν ένα φυτό που οι δίσκοι σιχαίνονται (!!!??).

Η παρατήρηση των ενυδρείων μας είναι σίγουρα πηγή κάποιων πληροφοριών αλλά όπως παρουσιάζονται οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις.
Το ότι ''δίσκοι και φυτά δεν πάνε μαζί '' θεωρώ πως ήταν σε αυτήν την κατεύθυνση, γιατί έχω δει σε πολλά ενυδρεία πολύ απαιτητικότερα φυτά από αυτά που αναφέρεις να πηγαίνουν τέλεια ( είδη ludwigia, blyxa, eusterallis stellata κτλ... πόσο μάλλον εχινόδοροι κτλ).
Η διαφορά μας έγκειται στο ότι έχοντας εμπνευστεί κάποια βιβλιογραφία, πολλοί χομπίστες με δίσκους έχουν αναπτύξει μια ''εμμονή'' , κατά την οποία η επιτυχία στην διατήρηση δίσκων περιγράφεται από το τρίπτυχο ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ PH- BLACK WATER - ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ (Μιας και δεν έχω φυτά γιατί δεν κάνει να έχω CO2 και καλό φωτισμό).

Προσωπικά διαφωνώ με αυτήν την τακτική εφόσον δεν μιλάμε για άγριους δίσκους και αναφερόμαστε στον χομπίστα που θέλει ένα μακροχρόνια βιώσιμο και ισοροπημένο ενυδρείο με φυτά και ζωντανούς οργανισμούς να συγκατοικούν αρμονικά ... και όχι σε έναν άνθρωπο που είναι ολημερίς και ολονυκτίς με το λάστιχο στο χέρι για αλλαγές νερού.
Η διαφωνία μου βασίζεται καί στο ότι έχω δει δίσκους να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον διαφορετικό από το black water και το 4-5 PH καί στην ανωτερότητα της ποιότητας του νερού δεδομένων ίδιων αλλαγών στην μία και την άλλη περίπτωση καί στο οπτικό αποτέλεσμα βέβαια φυτών και δίσκων που είναι ασύγκριτο κατά πολλούς φαν του είδους.

Απαντώντας στα περί βοήθειας στους αναγνώστες , να σου πω πως είχα ανεβάσει σε ένα άλλο site ενυδρειόφιλων κάτω από δικό σου thread κιόλας αν δεν απατώμαι, μία λίστα με δεκάδες είδη φυτών που έχω τεστάρει ο ίδιος επί 2 καλοκαίρια ( και όχι βασισμένος σε βιβλιογραφίες) σε υψηλές θερμοκρασίες και τα πρότεινα για δισκοενυδρεία.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι πρακτικότερο να δώσω στον όποιο φίλο αναγνώστη, πέραν από αυτή τη λίστα και την συμμετοχή μου σε μία επικοδομητική συζητήση σαν την τρέχουσα. Μία συζήτηση από όπου μπορώ να συμβάλλω στο να μην δημιουργούνται εντυπώσεις πως υπάρχουν μονόδρομοι σε κάποια κεφάλαια, όπως αυτό των δίσκων.

Το τί τιμές είχαν οι μετρήσεις στα ενυδρεία μου εχθές και τί τιμές μπορεί να έχουν σε μία βδομάδα , δεν νομίζω πως ενδιαφέρει πρακτικά τον εκάστοτε συνχομπίστα περισσότερο απο τα παραπάνω, επομένως δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου μου , δεν βρίσκω τον λόγο να γεμίσω το profile μου με μια αράδα αδιάφορων στοιχείων.
Έμμεση...μερική παρουσίαση των ενυδρείων μου έχω κάνει από φωτογραφική άποψη κατά καιρούς σε κάποιες αγγελίες φυτών που έχω τοποθετήσει ενώ έχω υπό κατασκευή και μια αναλυτική παρουσίαση όλων των ενυδρειακών φυτών στα ελληνικά.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,38286 seconds with 10 queries