Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-05-12, 22:35
Vandar Ο χρήστης Vandar δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Αυτό το συμπέρασμα πως το νερό των δισκοενυδρείων είναι ακατάλληλο για τα περισσότερα είδη φυτών από πού έχει βγει ;;;
Αυτό σίγουρα δεν συμβαίνει. Θεωρώ πως μπαίνει στην σφαίρα της παραπληροφόρησης κιόλας!!!

Προσωπικά έχω ασχοληθεί με πάνω από 120 είδη φυτών, φυτεμένα όλα σε δισκοενυδρεία και δεν παρατήρησα ποτέ κανένα είδος φυτού να έχει πρόβλημα αλλά και κανέναν δίσκο. Ίσα ίσα που οι δίσκοι μου έχουν προχωρήσει και σε αναπαραγωγή.
Πριν βιαστούν όλοι να πουν πως δεν έχω τα εξωφρενικά PH κάπου στο 4 και black water που κατά την γνώμη τους ενδεχομένως θα έπρεπε να έχω, να πω πως 1) Αφού τα χρώματα των δίσκων και το ζευγάρωμα είναι αναμφισβήτητα πρακτικά απόδειξη ευημερίας, ας μην εθελοτυφλούμε δημιουργώντας δόγματα περί συνθηκών που αποτελούν μονόδρομο....
2) Για την ιστορία, έχω παίξει και με PH 5.5 για μήνες σε μεγάλο πυκνοφυτεμένο ενυδρείο μου και πολύ μαλακό νερό και κανένα φυτό δεν έδειξε να ενοχλείται, και μιλάω για πολλά είδη και απαιτητικά φυτά.

Ως προς τα υπόλοιπα , δεν νομίζω πως είπαμε κάπου ότι θα έχουμε στο πυκνοφυτεμένο ενυδρείο τις ίδιες δυνατότητες φίλτρανσης με αυτές που έχει ο Αμαζόνιος με το σύστημα των απονιτροποιητικών οργανισμών που αναφέρεις, ούτε πως δεν θα χρειαστεί να κάνουμε ποτέ αλλαγές νερού σε ένα πυκνοφυτεμένο, γιατί φαίνεται πως απαντάς σε κάτι τέτοιο.

Δεν μένει παρά να πραγματοποιήσει κανείς μερικά ταϊσματα μέσα στο ίδιο διήμερο χωρίς αλλαγή νερού σε ένα δισκάδικο ολόγυμνο και σε ένα πυκνοφυτεμένο και μερικές μετρήσεις ενδιάμεσα από τα ταϊσματα για να δει την διαφορά στο πως συμπεριφέρονται οι παράμετροι του νερού.
Εκεί φαίνεται η διαφορά ποιότητας νερού του πυκνοφυτεμένου ξεκάθαρα καθώς και το τι αυτονομία μπορεί αυτή να προσφέρει στο μίνι-οικοσύστημά μας ή αν δεν θέλει κανείς να το βλέπει έτσι.... το πόσο καλύτερα είναι τα ψάρια ακόμα και με δεδομένες ίδιες αλλαγές νερού (πχ κάθε 5 μέρες) στην μία και την άλλη περίπτωση.

Τώρα στην ακραία περίπτωση για όποιον κάνει αλλαγή νερού κάθε 5 ώρες σε κάθε τάισμα και θέλει βασιζόμενος σε αυτό το γεγονός να μηδενίζει την σημασία των όσων αναφέρθηκαν , είναι προσωπική του ιδιαιτερότητα θεωρώ και δεν μπορεί αυτό σε καμία περίπτωση να αντιπαραβάλεται σαν αντεπιχείρημα εναντίον των ανυπολόγιστων θετικών του πυκνοφυτεμένου ενυδρείου.

Ούτε αφορά τον μέσο χομπίστα (που αποκλείεται να κάνει αλλαγή νερού σαν τρελός μετά από κάθε τάισμα) ούτε είναι και μακροχρόνια βιώσιμο ( ακόμα και για όσο συμβαίνει...κάποια στιγμή ακόμα και ο ''εξτρεμιστής φανατικός'' δισκάς θα αντιμετωπίσει ένα γεγονός ή θα χρειαστεί να λείψει και δεν θα μπορεί να κάνει αλλαγές με την ίδια συχνότητα. Να δω τότε τι άποψη θα έχουν οι δίσκοι σας για τις πρακτικές σας .... αν αφεθούν κάποια στιγμή κανένα 20ήμερο χωρίς αλλαγή νερού....)
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01550 seconds with 10 queries