Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-05-12, 21:26
Vandar Ο χρήστης Vandar δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Εγώ πάντως παιδιά βρίσκω εξαιρετική την ιδέα του φίλου Nick74.
Πραγματικά πολύ πρωτότυπη , συνδυάζει για τους φανατικούς του είδους καί αυστηρά βιοτοπικό ενυδρείο και τα θετικά ενός καλά φυτεμένου ενυδρείου.

Κατά το παρελθόν έχω αναφέρει τις απόψεις μου σε σχετικό θέμα , πως γενικά ένα ενυδρείο όντας κλειστό σύστημα θα πρέπει να έχει τα φυτά του για να μπορεί να θεωρηθεί μια μικρογραφία ενός οικοσυστήματος. Πόσο μάλλον ένα δισκοενυδρείο μιας και οι δίσκοι είναι απαιτητικά ψάρια. Με αυτήν την εξαιρετική ιδέα, όσοι αναφέρονταν στην σημασία του να μην βλεπουν οι δίσκοι φυτά και είναι θιασώτες του αυστηρά βιοτοπικού ενυδρείου (προσωπικά δεν είμαι!!!) , μπορούν να έχουν καί το ένα καί το άλλο.
Αυτό περί συχνών καθαρισμάτων και αλλαγών νερού, να απαντήσω στον φίλο που αμφέβαλλε, πως δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό σε ένα καλά φυτεμένο ενυδρείο. Η διαφορά δεν είναι απλά μεγάλη... είναι χαοτική. Ένα γυμνό ενυδρείο με δίσκους χωρίς αλλαγή νερού μετά από μόλις 2-3 μέρες είναι βόμβα που θα σκάσει, ενώ ένα σωστά πυκνοφυτεμένο ενυδρείο μπορεί να ισορροπεί για πολλές μέρες. Ακόμα και βδομάδες.

Αυτά πάλι που ανέφεραν οι φίλοι για φυτά επιφανείας, είναι αρκετά περιοριστικά σε επίπεδο ποικιλίας φυτών και σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την αξία της ιδέας αυτής. Κάποιος που θέλει πυκνοφυτεμένο ενυδρείο δεν θεωρώ πως θα αρκεστεί σε έναν πόθο και λίγη Nymphea που θα κατακλήσουν την επιφάνεια για να κάνουν σκιά από κάτω. Αρκετοί θέλουν χρωματικό παιχνίδι σε ένα ενυδρείο με φυτά καθώς και δημιουργία προοπτικής (κοντότερα, μεσαία και μεγάλα σε ύψος και ίσως κάπου και ένα floating φυτό), και αυτό με την ιδέα του φίλου μας είναι πραγματοποιήσιμο και παντρεύονται καί οι δύο κουλτούρες :

Καί εκείνη του αυστηρού βιοτοπικού και εκείνη των θιασωτών των πυκνοφυτεμένων ενυδρείων και των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων τους.

Συγχαρητήρια για την ιδέα!!!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02497 seconds with 10 queries