Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Η Aσια εχει αρκετους βιοτοπους Blackwater (καποια ειδη gourami που αναφερθηκαν, ζουν σε τετοιους).
|
Ενωειται πως ειναι χρωματισμενο αλλα απ οσο γνωριζω παιζει πολυ ελαφρυτερος χρωματισμος απο το καθαρο blackwater του αμαζονιου -τουλαχιστο αυτο που αναφερουν οι περισσοτεροι γιατι εγω οπου εχω παει στον Αμαζονιο μαλλον καφε νερα ειδα κι οχι μαυρα αλλα μεχρι το Belem εχω παει, δε χωθηκα και σε τιποτα ζουγκλες-(τουλαχιστο εκει που ζουν τα pearl gouramis που ασχολουμαι τα νερα δεν ειναι καταμαυρα απ οσο γνωριζω).
Βεβαια σιγουρα θα υπαρχουν και νερα κατραμια αφου τα catappa που χρησιμοποιουμε ινδικα ειναι αλλα μιλουσα περισσοτερο για ΝΑ Ασια.
Παράθεση:
Oι δισκοι δεν ζουν ολοι σε Blackwater.
|
χμμμ μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση πως οι δισκοπεριοχες του αμαζονιου ειναι αυτες που εχουν καταμαυρα νερα, αλλα για να το λες θα εχεις περισσοτερες πληροφοριες
Παράθεση:
Φυτα νιτρικοφαγα μπορουν να μπουν κι αλλα και χωρις να υπαρχει σαμπ.
Ποθος και φυλοδεντρο με τις ριζες στο νερο και τα φυλλα εξω ή μεσα στο νερο.
|
Για πες για τον ποθο, το εχεις δοκιμασει?
Καποτε το συζητουσα με ενα συγχομπυστα (για ποθο που ειναι υδροφιλος να βγαινει εξω απο το ενυδρειο, πιο πολυ για ντεκορ αλλα και για οτι καλο μπορει να προσφερει) και μου ελεγε οτι το συγκεκριμενο φυτο θελει προσοχη μην πεσει καποιο φυλο στο νερο γιατι ειναι δηλητηριωδες για τα ψαρια... ραδιο-αρβυλα?