asteris, o καθένας βρίσκει δική του αναλογία.
Εξαρτάται απο τον δρόπο που το διαχέεις, αναδευση, κλπ.....
Ο γενικός κανόνας είναι περίπου 200ml ζάχαρι, 1/8 - 1/2 tsp μαγιά, 1 - 1.5L νερό, σε 2λιτρο μπουκάλι.
Αν βάλεις παραπάνω ζάχαρι με λιγότερη μαγιά έχεις μεγαλύτερη διαρκεια αλλά μην περιμένεις θαύματα. Το οινόπνευμα που παράγεται σκοτόνει τα πάντα.
Εχω πειραματιστει με την μεθοδο jello, εχω σταθερότερη παραγωγη για πάνω απο 40 μέρες, θέλει όμως αρκετή προετημασία και να βρεις συνταγή με αντίστιχο ελληνικό προϊόν, το οποίο δεν θα βγάζει τόσο αφρό!
Εχω γράψει παλαιότερα.