ΟΚ.
Για αλλαγη της μισης τυρφης καθε 15 μερες, θα την πας τη ρουτινα?
Υπολογισε τωρα, βαση των οσων εχουν σμυμβει, ποση τυρφη θα χρειαζεσαι (φρεσκια + παλια).
Θα την βρεις τη ρουτινα και μετα θα εισαι ΟΚ.
-------------------------
Ααα και κατι ακομα.
Μετρηση αμμωνιας (στο βαρελι) κανε μετα απο 2-3 μερες μετα απο εισαγωγη φρεσκιας τυρφης.
Αν δεν βρεις παλι ιχνη θα εχεις ησυχο το κεφαλι σου.
Μια αναφορα σε αυτο το θεμα (αμμωνια στο βαρελι με την τυρφη)
Παλια ειχα τυρφη σε εσωτερικο φιλτρο (ξηλωμενο απο juwel ενυδρειο) μεσα στο βαρελι και οταν εβαζα φρεσκια τυρφη (οτι κι αν εκανα, πλυσιμο καλο της τυρφης πριν την εισαγωγη της, αλλαγη τυρφης με αλλες μαρκες κλπ) εβρισκα μετρησιμη αμμωνια (test Api) μετα απο 1-2 μερες.
Αν πεταγα το νερο αυτο και εβαζα καινουριο δεν μου ξαναβγαζε αμμωνια η τυρφη.
Κατι σαν να ξεπλενοταν δλδ.
Για κανενα χρονο δεν χρησιμοποιουσα τυρφη (εβαζα μιξη ΑΟ βρυση 50-50 αλλα ελλειψει οργανικων, φωσφορικων, χουμικων, ταννινων κλπ συν η παρουσια μερικων μαρμαροπετρων δεν μου αφηνε το πεχα να πεσει και ειχα οσο στη βρυση).
Εβαλα παλι μπροστα με τυρφη στο βαρελι.
Δεν μετρησα αμμωνια οπως παλια.
Οι διαφορες ηταν οτι χρησιμοποιησα αλλα φιλτρο (εξωτερικο eheim 2211) και η τυρφη ηταν η παλια που ειχα απο περσυ. (αγοραζω 5λιτρες σακουλες)
Τωρα τι εγινε και δεν ξαναβρηκα αμμωνια, ποιος ξερει.
Εχω παρει μια καινουρια σακουλα και θα την δοκιμασω μολις την παραλαβω, να δω αν ειναι απο το "μπαγιατεμα" της τυρφης που δεν βρηκα αμμωνια.
Αλλιως κατι παιζει με το φιλτρο.
Το test δεν νομιζω να κανει λαθος. Θα μετρησω και με αλλο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 20-04-12 στις 16:52
Αιτία: Automerged Doublepost
|