Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kouman
αρχοντας εισαι!!! πολυ ωραια κατασταση εχεις κανει εκει! πια απο τα 2 σημεια του σπορου εξησες? παιζει ρολο?( παρηγγηλα και εγω! ) στην λιμνουλα σου εχεις μεσα ψαρακια? φιλτρανση? τι μονοση επελεξες?
|
Η μία από τις "άκρες" του σπόρου είναι με τρυπούλα. Αυτήν επέλεξα. Είναι πιο εύκολη από την άλλη "άκρη", την μυτερή, και ο καρπός απέχει περισσότερο από τον εξωτερικό μανδύα. Δεν χρειάζεται να το τρίψεις και πάρα πολύ, γιατί κινδυνεύεις να καταστρέψεις την ψίχα. Αν και μου έχει συμβεί αυτό και φύτρωσε κανονικά, αλλά τα φυτώρια είναι πολύ μεταβάλλω στο αρχικό στάδιο από τους μύκητες. Τρίψε με 80άρι σμυριδόπανο μέχρι να φύγει ο μανδύας. Θα το καταλάβεις από την αλλαγή του χρώματος όσο προχωράς προς τα μέσα. Αν δεις κρεμ χρώμα έφτασες στο καρπό και σταματάς επί τόπου. Από τη στιγμή που θα βάλεις τους σπόρους στο νερό σε λίγη ώρα μαλακώνει ο μανδύας από την υγρασία που απορροφούν.
Καλή επιτυχία. Αλλιώς σου στέλνω έτοιμα φυτά, αφού από ότι κατάλαβα ακόμα και με ένα, άντε δύο έχω καλύψει τις ανάγκες μου... Κατά τα άλλα, έχω δει λωτούς και σε τεράστια κιούπια γεμάτα νερό. Εντυπωσιακό θέαμα.
Έχω ψαράκια. Τέσσερα μικρά Comit.
Έχω πιεστικό φίλτρο. To BioPressure 7000 Filter της Ubbink με ενσωματωμένη λάμπα UV 9 Watt.
Ένα skimmer ελεύθερης πλεύσης, το SwimSkim 25 της Oase.
Και τον ιονιστή χαλκού I-Tronic IT-05 της Velda για τον έλεγχο της άλγης.
Μόνωση... Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς. Αλλά θα σου πω τι έχω κάνει.
Μετά το σκάψιμο και τον καθαρισμό, έστρωσα υπόστρωμα πολυεστέρα 260gr/m2, και από επάνω έβαλα EDPM liner πάχους 0,75mm της Greenseal.
Το χρονικό της περιπέτειάς μου...:
Ξήλωσα το αρχικό χορτάρι.
Κλιμακωτό σκάψιμο μέχρι το 1m.
Το ύφασμα.

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ
Καλως ηρθες  
|
Ευχαριστώ.
Επιτέλους, καλώς σας βρήκα.

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond
Σάκη, έχω βγάλει φωτογραφίες και έχω αρχίσει ένα μικρό αρθράκι για το συγκεκριμένο φυτό. Θα ακολουθήσει εντός των ημερών! 
|
Έχω άπειρους σπόρους και από νυμφαίες. Να κάνουμε κάτι και με αυτές
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond
Τέλεια η αυλή σου. Εύχομαι η λίμνη σου να προσθέσει στο χώρο!
|
Σε ευχαριστώ. Για εσάς εδώ μέσα ίσως να φαίνεται και αστεία η κατασκευή μου. Στα μάτια της κόρης μου όμως είναι τέλεια. Αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει. Μόνο για τη λίμνη μιλάει. Είναι 19 μηνών και ήδη έχει βουτήξει μέσα δύο φορές από την χαρά της

.