Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #24  
Παλιά 17-04-12, 18:35
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
ναι αυτο εχω και τα κανω συμφωνα με τις οδηγιες. τωρα που μετραω σωστες μετρησεις (δηλαδη ο νιτρωδη και αμμωνια και 10 νιτρικα) ποτε θα μπορω να ειμαι σιγουρος οτι ειμαι ετοιμος?

και ισχυει οτι δεν πρεπει να βαλω ολα τα ψαρακια μεσα με τη μια και πρεπει να βαζω λιγα ανα βδομαδα?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
τοτε αρκεσου στο παρακατω (και βαλε ψαρια οταν γινεται φυσιολογικα και οχι με σχεδον ολικη αλλαγη νερου)
1. Οι τιμες που εχεις ειναι απο σχεδον ολικη αλλαγη νερου, οχι απο λειτουργια του κυκλου του αζωτου
Θα ελεγα να συνεχισεις να ταιζεις (σε αποχη) για 2-3 μερες και να εχεις μηδενικα ΝΗ3 ΝΟ2 και πανω απο μηδεν ΝΟ3, για σιγουρευτεις.

2. Αυτο που ισχυει σιγουρα ειναι οτι μπορεις να βαλεις οσα ψαρια μπορει να καλυψει η ηδη υπαρχουσα βιολογια.

Ενας τροπος για ασφαλη εισαγωγη ειναι να βαζεις λιγοτερα απο οσα πιστευεις οτι μπορει να καλύψει η βιολογια.
Δλδ λιγα λιγα, οπως διαβασες.
Ετσι οταν αναπτυσεται πληρως η βιολογια για να καλυπτει τα πρωτα ψαρια, ειναι ετοιμο για να μπουν τα λιγα επομενα, κ.ο.κ.

Ενας μπακαλιστικος τροπος "μετρησης" της βιολογιας, ειναι να μπορει να μηδενιζει αμεσα την αμμωνια και τα νιτρωδη απο την εισαγωγη στο ενυδρειο της διπλασιας τροφης (σε αποχη) που θα ετρωγαν τα ψαρια που υπολογιζει να βαλει καποιος για αρχη.
Η μετρηση πρεπει να επαναλαμβανεται για μερικες φορες επι 24 ωρες, αφου η αμμωνικοποιηση των ρυπων της τροφης μπορει να αργησει και 24 ωρες, και να εχει ψευδες αποτελεσμα η αμεση μετρηση.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 17-04-12 στις 18:35 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01535 seconds with 10 queries