Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-04-12, 09:52
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από overlimit Εμφάνιση μηνυμάτων
σωστή η άποψη σου
βασικά δεν έχω ξανά χρησιμοποιήσει τύρφη και δεν έχω ιδέα, έχω διαβάσει βέβαια κάποια άρθρα εδώ.
Θα προτιμούσα προς το παρών να μην μπω σε αυτή την διαδικασία και να μείνω με το νερό της βρύσης αλλά αφού δεν κάνει για τα ψαράκια τότε δεν έχω άλλη επιλογή.
Έχω διαβάσει ότι τα bolivian ramirezi μπορούν να προσαρμοστούν σε πιο υψηλό ph ισχύει αυτό ( χωρίς να είναι κακό για την διαβίωση τους) ?
Το ιδιο με τα cacatoo ειναι κι αυτα.
Θα πρεπει να περιοριστεις σε συγκατοικους παρομοιων παραμετρων.

Οπως βλεπεις αυτα τα ψαρια τα δινουν για 6-8 πεχα αν και στη φυση (τα wild) προτιμουν πιο μαλακά και όξινα νερα.
πχ το cacatoo 5-6 pH.
Το να το φερνεις στα πανω ορια ακομα και εκτροφης να ειναι, δεν ειναι οτι καλυτερο.

Αν κρατησεις το πεχα κατω απο 7 και τη GH κατω απο 8 θα ειναι καλα.

Δεν ειναι τιποτα τρομακτικο το μαλακωμα του νερου.
Eχει και χομπιστικο ενδιαφερον η διαδικασια, οι μετρησεις στην αρχη μεχρι να βρεθει η ρουτινα κλπ
Ειχα το ιδιο ενυδρειο με ψαρια μαλακου νερου και προετοιμασια νερου με τυρφη.
Αυτο μπορει να γινει με ενα βαρελι για προετοιμασια νερου και ενα φιλτρο στο βαρελι για την τυρφη, ενα λαστιχο και μια αντλια για να ανεβαζεις το νερο.
Ετσι κι αλλιως και τυρφη να μη βαζει κανεις, αυτη η διαδικασια (βαρελι αντλια) ειναι η πιο σωστη και ανετη διαδιακασια για ενα τετοιων λιτρων ενυδρειο.
Απευθειας αλλαγη με το λαστιχο ετσι κι αλλιως δεν ειναι και οτι καλυτερο, αφου κρυβει διαφορους κινδυνους.
Για κουβαδακια δεν το συζηταμε καν.

Page generated in 0,01339 seconds with 10 queries