Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-04-12, 13:28
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκετη βρυση θα βαλεις, ναι?
Το βαμβακι γιατι?
Αντιχλωριο και μια αεραντλια (ή κυκλοφορητη ή φιλτρο, που να κανει και αναταραξη στην επιφανεια για τα αερια) για 6 ωρες ειναι ΟΚ.
(οταν θα κανεις προετοιμασια με τυρφη, δεν χρειαζεται αναταραξη τοσο αφου θα γινεται για περισσοτερες μερες)

Μια εξαδα ειναι ΟΚ για αρχη.
Ουτε πολλα για να εχει αποτομα ρυπους, ουτε τοσο λιγα, για να νοιωθουν καλυτερα σαν ομαδουλα.

Επελεξε γερα ψαρια.
Τα χρωματα δεν σε ενδιαφερουν τοσο (αυτα τα δειχνουν σε σωστες συνθηκες και οταν δειχνουν χρωματα σε λαθος συνθηκες ειναι ισως γιατι τα ψαρια εχουν φαει πιθανως ορμονες).
Κοιτα να ειναι σωστα μορφολογικα, να εχουν καθαρα ματια, να μη κανουν περιεργες κινησεις πχ τιναγματα, να μην εχουν ξεθωριασματα, ρουφηγμενες κοιλιες, φαγωμενα πτερυγια, στιγματα κλπ

Επελεξε μικρομεσαιο μεγεθος και οχι τελικο (οχι κατι large, extra large κλπ) για να τα δεις να μεγαλωνουν, να τα κρατησεις περισσοτερο καιρο και με καλο ταισμα, να αναπτυχθουν σωστα και καλα και να μη μεινουν νανοι.
-------------------------
Αν δεν βρεις, μη παρεις οτι ναναι.
Καλυτερα αδειο το ενυδρειο.
Ναι, σκετη βρυση λεω και απο τις επομενες αλλαγες με τυρφη ωστε σιγα σιγα να φτασουμε τις σωστες τιμες.

Εβαλα το φιλτρο με ενυδρειακο βαμβακι, ετσι για να εχει κατι μεσα (χαχα) μιας και την αεραντλια την εχω δανεισει προσωρινα στο φιλο τζανε για την εκκολαψη αρτεμιας. Μια μικρη αναταραξη την κανει παντως στο βαρελι τωρα. Οχι σαν αεραντλια αλλα κατι κανει.

Ωραια θα προσεξω τα παραπανω που μου ειπες για τα ψαρια και φυσικα εννοειτε πως αν δεν βρω κατι σωστο το ενυδρειο θα μεινει αδειο.

Καλα τετρα εχω δει προσφατα στο ζοοπλανετ στην βουλιαγμενης καθως και σε ενα συνοικιακο πετ σοπ εδω σε μενα που πρεπει να τα εχει και καμποσο καιρο.

Απο το μεγεθος που λες και εγω υπ'οψην εχω να κοιταξω να ειναι μικρο - μεσαιο και οχι τελικο.

Θερμοκρασια ποσο να εχω? Μεχρι τωρα το εχω στους 26.

Καλο ταισμα τωρα...

Το οτι λες να μη μου μεινουν νανοι με φοβιζει αλλα οκ, δεν νομιζω να μην τα καταφερουμε.

Εχω διαβασει οτι ειναι παμφαγα. Βεβαια θελω να τους εχω 2-3 εναλακτικες για τροφη. Εχω μια για μικρα τροπικα ψαρια, την nutrafin max την οποια την εχω παρει απο τοτε με τα ζεβρακια (παει δηλαδη κανενας χρονος πολυ χοντρικα, μπορει να εχει χαλασει? (εως και 7 του 12 λεει) Εχω αλλη μια κατεψυγμενη στο ψυγειο αρτεμια - γονο γαριδας (σε θερμοκρασια -18 λεει και εκει την εχω μιας και ειμαι τυχερος που το ψυγειο εχει ρυθμιση στην καταψυξη για -18, -20, -22, -24) και εχω και μια tetramin baby (εως 4 του 2014 λεει) σε περιπτωση που τα παρω πολυ μικρα...
Παράθεση:
Εβαλες καθολου ενεργο ανθρακα?
Εχεις καθολου?
Τωρα δεν εχω καθολου μιας και τον τελευταιο τον χρησιμοποιησα στο ενυδρειο τις πρωτες μερες πριν ξεκινησω το στρωσιμο. Για που να βαλω ανθρακα μου λες τωρα?

Ανθρακα ειχα βαλει εκει στις πρωτες 1,5 - 2 βδομαδες που ετρεχε το ενυδρειο χωρις σιποραξ, με ενα φιλτρο με βαμβακι, αλλο ενα με ενεργο ανθρακα και αλλο ενα με σφουγγαρια μονο και σφουγγαρι ανθρακα δικο του που ειχε.
Παράθεση:
Ωραιος.

Ξεκινησες απο οτι βλεπω 13/3 το στρωσιμο?
Εκανες και λαθη (τυρφες, απιονισμενα, αλλαγες βυθου, αλλαγες νερου).
Παρ'ολα αυτα παει γρηγορα συγκριτικα.
Να σημειωσω σε αυτο πως αλλαγες νερου δεν εχω κανει. Ακομα και οταν αλλαξε η αμμος, εβαλα το αδειο 30λιτρο που εχω ακριβως κατω απο το ενυδρειο και αδειασα το νερο εκει και εβαλα αμεσως το φιλτρο να συνεχισει να δουλευει ωστε να μην μεινει ουτε 5 λεπτα που λεει ο λογος εκτος λειτουργειας. Το υπολοιπο νερο του ενυδρειου το εβαλα σε ενα βαρελι και μετα αλλαξα την αμμο. Οταν ξαναγεμισε το ενυδρειο ειχε το ιδιο του νερο με πριν δηλαδη απο το 30λιτρο, απο το βαρελι και 4-5 λιτρα καινουριο προετοιμασμενο με αντιχλωριο μιας και δεν μπορουσα να βγαλω ολο το νερο απο το 30λιτρο.

Οτι αναπληρωσεις νερου εχουν γινει λογω εξατμισης (χανω περιπου μισο δαχτυλο νερου το 24ωρο ισως και κατι παραπανω, το ενυδρειο ειναι ανοιχτο και το κρεμαστο φιλτρο 2041 κανει αρκετη αναταραξη στο νερο), εχουν γινει με απιονισμενο.

Η τυρφη ειχε χρησιμοποιηθει λιγες ωρες και αφαιρεθηκε μολις ξεκινησε το στρωσιμο που εβαλα τα σιποραξ στο φιλτρο και εριξα βακτηρια. Δηλαδη δεν χρησιμοποιηθηκε κατα τη διαρκεια του στρωσιματος.

Μετρησα απλα για να δω τωρα gh και kh ενυδρειου και ειναι 10 και 5 αντιστοιχα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 05-04-12 στις 13:28 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02151 seconds with 10 queries