Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-12-04, 03:03
kamberman Ο χρήστης kamberman δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kamberman
Προεπιλογή

Να σας πω λιγο την κατασταση στο ενυδρειο μου μετα απο τόσες μέρες? Εχω κάνει απειρο σερφαρισμα για διαβασμα και ερευνα αγορας εξοπλισμου, εχω ζαβλακωθει (και αρκετες φορες τρομαξει απο τη "σουμα" σε Ευρω)

1)Ειμαι στην 5η μερα θεραπειας με χαλκο (ναι ξερω ειναι απαραδεκτο, απο τη στιγμη που παω για reef μελλοντικα, αλλα ηταν ηδη αργα).....Τα ψαρια εχουν σχεδον γιατρευτει απο τα "ασπρακια", θα συνεχισω για καμια βδομαδα ακομα. (επιπεδα χαλκου 0,3)
2) Μετα θα αλλαξω το 1/3 του νερου με r/o+αλατι. Ηδη εχω παραγγειλει ρ/ο , αλλα δεν ξερω αν στο σπιτι μου θα μπορεσω να το δουλεψω αφου εχω το πολυ 3bar πιεση. Υπαρχει καμια πατεντα για να φτασω τα πολυποθητα 4μπαρ?Και μια αλλη , πρακτικη ερωτηση. Υποτιθεται το νερο που παραγεται πρεπει να το βαλω καπου και για καποιες ωρες αφου ριξω αλατι να περιμενω να διαλυθει με χρηση κυκλοφορητη, σωστα? Δηλ, μετα απο αυτην τη διαδικασια το νερο θα ειναι 100% οκ για το ενυδρειο?
3) Περι φιλτρων. Εχω το Εheim 2227 στο οποιο εχω κατω substrat, μαζι με κατι μαυρα πλαστικα κομματακια (συγνωμη δεν ξερω τι ειναι μου τα πουλησαν στην αρχη σαν απαραιτητα) και μετα substrat pro. Τα αλλα δυο εσωτερικα πανε για αποσυρση. Σκοπευω να παρω της eheim to 2026 για να το κανω μηχανικο. Πρεπει κατι να αλλαξω στο ηδη υπαρχον 2227? Το 2026 θα κανει τη δουλεια που θελω? Τι να βαλω μεσα? Ο μανος ειπε μια συνθεση για τα 2 φιλτρα, ισχυει η πρεπει να κανω καμια μεταροπη?Θα εχω ικανοποιητικο φιλτραρισμα μετα?
4) Οπως μου ειπε ο γαβρος, τελικα εχω ενυδρειο περιπου 370λιτρα μειον τα διαφορα που εχω μεσα , καθαρα 320 λιτρα νερο το πολυ. Πηγα να ρωτησω για το turboflotor 1000 multi sl σκιμερ (σε αλλον μαγαζατορα) και μου ειπε οτι το Red sea prizm ειναι καλο και καλυτερα να ριξω τα λεφτα μου αλλου. Τι να κανω με αυτο το θεμα?
Συγνωμη που ειμαι κουραστικος και ενδεχομενως επανερχομαι σε θεματα που ξανασυζητησαμε αλλα ειπαμε, θελω να κανω σωστες κινησεις και τα λεφτα ειναι τσιμα-τσιμα.
Και παλι ευχαριστω

ΥΓ:Ενδιαφερεται κανεις για ενα 100ρι ενυδρειο γλυκου νερου κομπλε +βαση?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01618 seconds with 10 queries