Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #45  
Παλιά 10-03-12, 12:29
Το avatar του χρήστη vipera
vipera Ο χρήστης vipera δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-02-2012
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 35
Προεπιλογή

Γεια σας και πάλι ψαροπαρέα!
Υπάρχουν εξελίξεις στο projectτης υγρής γλάστρας.. αναβαθμίστηκε! Έγινε ενυδρείο καθώς πριν από δύο εβδομάδες απέκτησε 4 κατοίκους, ένα αρσενικό guppyκαι 3 θηλυκά.
Οι μετρήσεις μου είναι φυσιολογικές, με την έννοια ότι έχουν μια σταθερότητα στην πορεία του χρόνου. Σήμερα που σκοπεύω να κάνω αλλαγή νερού, μέτρησα:
Ph 7,8
αμμωνία 0
ΝΟ2 0
ΝΟ3 5,0
Τα ψαράκια φαίνονται χαρούμενα και κινητικά με ακόρεστη όρεξη για φαγητό! Την πρώτη μέρα που τα έβαλα στο ενυδρείο, φαντάστηκα ότι για λίγο καιρό θα ήταν φοβισμένα μέχρι να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον αλλά αυτά δεν κατάλαβαν τίποτα! Και όταν λέω τίποτα, το εννοώ! Από την πρώτη στιγμή αλώνιζαν το ενυδρείο σαν να μην συνέβη τίποτα! Δεν φοβούνται καθόλου και όποτε πλησιάζω τα ενυδρείο για να τα χαζέψω, συγκεντρώνονται μπροστά στο τζάμι σε βαθμό που νομίζω ότι τελικά αυτά με χαζεύουν περισσότερο από ότι εγώ. Πιθανολογώ ότι περιμένουν να τα ταΐσω γιαυτό και πλησιάζουν το τζάμι.
Επίσης μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, τα κοριτσάκια της παρέας έχουν φουσκώσει αισθητά και έχουν το χαρακτηριστικό μαύρο σημάδι στην κοιλίτσα τους, οπότε νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα γίνω γιαγιά!
Την μεγαλύτερη πλάκα από όλα τα ψαράκια την έχει το αρσενικό που είναι μικροσκοπικό σε σχέση με τα θηλυκά. Η διαφορά μεγέθους είναι τόσο μεγάλη που καταντάει αστεία.. είναι σαν ένας άντρας 50 κιλών να περιτριγυρίζεται από 3 υπέρβαρες κυρίες οι οποίες φυσικά τον αποφεύγουν και μερικές φορές τον κυνηγούν όταν γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός στο φλετρ του.

Όμως δεν λείπουν και τα μικροπροβληματάκια που αφορούν τα φυτά. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι με την Cabombacarolinianaπου αρχίζει και σαπίζει στο μέσον του ύψους της με αποτέλεσμα να αποκόπτεται το ανώτερο τμήμα των κλαδιών της. Τα κομμάτια που αποκόπτονται τα φυτεύω παραδίπλα. Επίσης, τα πιο πλατύφυλλα φυτά (που δεν ξέρω πως τα λένε), αυτά που βρίσκονται στο δεξιό άκρο του ενυδρείου (βλέπε φώτο αρχικών δημοσιεύσεων) αρχίζουν και κιτρινίζουν τα παλαιότερα φύλλα τους. Τα υπόλοιπα φοιτά την ψιλοπαλεύουν χωρίς αισθητά προβλήματα στα δικά μου άπειρα μάτια. Τουλάχιστον δεν σαπίζουν.. όμως η Vassileriana είναι σαν βαλσαμωμένη από τη στιγμή που την φύτεψα. Νομίζω ότι δεν έχει μεγαλώσει ούτε πόντο. Αντίθετα η Elodea densa ψηλώνει και μάλιστα την κλάδεψα ήδη μια φορά και τα κλαδέματα τα ξαναφύτεψα στο ενυδρείο. Ο εχινόδωρος έχει δείξει σημάδια ανάπτυξης και έχει πετάξει μερικά φύλλα πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είχε όταν τον φύτεψα αρχικά. Νομίζω αυτός είναι η καλύτερη αγορά μου όσον αφορά τα φυτά μαζί με την Elodea densa.
Σύμφωνα με την εξέλιξη των φυτών μου, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσω ένα λίπασμα μήπως και πάρουν λίγο τα πάνω τους. Τι με συμβουλεύετε να προμηθευτώ; Δεν έχω ιδέα από λιπάσματα και φοβάμαι μην πάω σε κανένα πετ και με φορτώσουν με άσχετα σκευάσματα που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα παρά βελτίωση.
Σας παρακαλώ τα φώτα σας!!!

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01926 seconds with 10 queries