Θέμα: co2 reactor
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-12-04, 02:32
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Thessaloniki
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vlachos Stamatis
Το CO2 διαχέετε στο νερό και συνυπάρχει με το οξυγόνο οπότε στο φίλτρο πάντα θα υπάρχει σε ίδιο ποσοστό με το ενυδρείο ανεξάρτητα από τον τρόπο διάχυσης.
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.
Μπορεί να συνυπάρχει, μπορεί τα ποσοστά να είναι ίδια, αυτό όμως ειναι συμπτωματικό.
Μπορεί να υπάρχει περισσότερο CO2 ή περισσότερο Ο2.
Παράθεση:
Όσο για το PH και αυτό είναι το ίδιο σε όλο το ενυδρείο καθώς και στο φίλτρο!
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Τάκη μια και εχω κάνει μετρήσεις στο παλιό μου ενυδρείο.
Κάνε και στο δικό σου και θα δείς.
Παράθεση:
Τα παραπάνω ισχύουν διότι έχουμε μεγάλη ροή από το φίλτρο και μόλις μία δύο φυσαλίδες CO2.
Ούτε εδώ θα συμφωνίσω γιατί ναι μεν η παροχή απο και πρός το φίλτρο
εχουν μια ταχύτητα, όμως μέσα στο φίλτρο λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας η ταχύτητα μικραίνει.
Παράθεση:
Στοίχημα ότι ακόμη και ηλεκτρονικό πεχάμετρο με ακρίβεια δύο ψηφίων δεν θα δείξει διαφορά σε δείγμα νερού από το κέντρο του ενυδρείου και από το φίλτρο.
Μην βάζεις στοίχημα γιατί τότε το έπαθλο θα είναι να κεράσεις όλο το forum
και δυστυχώς θα το χάσεις.
Παράθεση:
Ίσως, δεν ξέρω, κάποια φίλτρα κάνουν θόρυβο και κρατάνε αέρια αλλά αυτό έχει να κάνει με την μάρκα του φίλτρου και με την τοποθέτηση του!
Το δικό μου όχι μόνο δεν κρατάει αέρια αλλά βγάζει κιόλας αυτά που παίρνει στην διαδικασία της αλλαγής, και πιστέψτε με είναι πολλά!
Δεν ειναι "άλλα" αέρια.
Ειναι οξυγόνο που προέρχεται απο το co2.
Αν η παροχή του co2 ειναι μεγαλύτερη απο τον χρόνο που χρειάζεται για να διαλυθεί μέσα στο φίλτρο τότε εχουμε και Ο2 και CO2 περίσσιο.
Αυτά

ΥΓ.
Χρειάστηκε να πάρω πληροφορίες κάποτε για το co2 και ευτυχώς
βρέθηκε μια καλή κυρία Χημικός απο το ΑΠΘ που με βοήθησε να καταλάβω κάποια πράγματα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01511 seconds with 10 queries