Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy
σπυρο εχω ακουσει πολλους να λενε οτι τα σκευασματα black water ''δινουν'' για μερικες μερες το χρωμα και μετα χανεται..εχεις να σχολιασεις κατι πανω σε αυτο ??
|
Οτιδηποτε δινει χρωμα (τυρφη, ξερα φυλλα), αν κανεις αλλαγη με νερο χωρις χωρις αυτο το "κατι", παλι θα φυγει το χρωμα απο το ενυδρειο.
Και μαλιστα, αν δεν ειναι μονιμα αυτο το κατι στο ενυδρειο (πχ η τυρφη να επεξεργαζεται σε βαρελι και οχι στο ενυδρειο) παλι θα φευγει σταδιακα το χρωμα απο το νερο του ενυδρειου. Ισως με τυρφη και φυλλα κραταει λιγο παραπανω, αλλα κι αυτο φευγει.
Ακριβως ετσι γινεται και με αυτο το blackwater extract.
Το μονο του μειονεκτημα, οπως και σε ολα νομιζω τα εμπορικα extract, ειναι οτι δεν δρουν στις τιμες του νερου οπως η τυρφη και τα φυλλα.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
...για να εχω το αποτελεσμα που θελω μονο με σκευασμα πρεπει να ριξω ενα μπουκαλι ολοκληρο που ειναι υπερδοσολογια.κιας ειναι αρκετα συμπηκνωμενο αυτο που χρησιμοποιω.(kent balack water expert,γιατι αυτο βρισκω ευκολα)
|
Καθε σκευασμα ειναι διαφορετικο.
Με το bio colorant αν βαλεις ενα καπακι (5ml) σε 400 λιτρα εχει γινει μαυρο το ενυδρειο.
Καλο ειναι να αραιωθει σε λιγο νερο πριν πεσει.
Σαν μελανι ειναι οταν πεφτει απευθειας στο ενυδρειο.