Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
Ακομα δεν καταλαβαινω πως επιμενεις οτι μπορει εκει μεσα να υπαρχουν ζωντανα βακτηρια αφου δεν κανουν τη δουλεια τους οπως την κανει το καλο μας μπολι?
|
Γιατί υπάρχει κόσμος που στρώνει το πρώτο του ενυδρείο και δεν θέλει να μεταφέρει ότι έχει μέσα αυτό το μπόλι - γιατί δεν θέλει να το στρώσει με αμμωνία όπου πρέπει να μετράει ανά 1 ημερα την αμμωνία και να συμπληρώνει , και πηγαίνει στην λύση ετοιμων βακτηρίων όπου βάζει την δόση που αναγράφεται από τον κατασκευαστή στο σκεύασμα και ξεμπερδεύει σε 25 μέρες με την ίδια βιολογία που θα είχε αν το έστρωνε με αμμωνία με τα ίδια έξοδα σε χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να μετράει με test παρα μονο όταν θα είναι η ώρα να δει αν έχει στρωθεί το ενυδρείο και να κάνει την απαιτουμενη αλλαγή στο νεράκι και να βάλει ψαράκια σταδιακά όπου θα έκανε και στις 2 περιπτώσεις .
Τώρα για τα fast start βακτήρια και εισαγωγή ψαριών κατευθείαν
ένα έχω να πω : οποιος βιάζεται σκοντάφτει IMO .
ps για το στρώσιμο με τροφή το φτωχό μου μυαλό μου λέει ότι το ποιο πιθανόν είναι να δημιουργήσεις μόλυνση στο ενυδρείο και γιαυτον το λόγο δεν το έχω δοκιμάσει .
Θα είχε ενδιαφέρον όμως να συνεχίσει η συζήτηση στο εάν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε έτοιμα βακτήρια σε ένα στρωμένο ενυδρείο σε κάθε αλλαγή νερού όπως αναγραφουν οι ενλόγω εταιρείες