Σπυρο να τα δεχτω αυτα οπως τα λες και για τις τιμες της αμμωνιας και ολα, αλλα αν μιλαγαμε για τα βακτηρια που εχουμε μεσα στα φιλτρα μας τοτε θα επρεπε να λειτουργει ΑΚΡΙΒΩΣ οπως το μπολι, η μαλλον ακομα καλυτερα μια και μιλαμε για προιον εργαστηριου αρα concentrate.
Θα αφησω εξω ολες τιος ιστοριες που λενε οι περισσοτεροι που τα χρησιμοποιησαν και τελικα αποδειχτηκε πως στρωναν με τα ψαρια τους ριχνοντας placebo μεσα στα ενυδρεια τους, και θα παω στο εντελως πρακτικο κομματι: αν αυριο πλυνω το φιλτρο μου και παρω τη μπιχλα του και τη βαλω σε λιγο siporax και το βαλω να τρεχει σε ενα ενυδρειο μεσα σε ενα φιλτρο, αν ριξω λιγη αμμωνια ή αν εχω ενα ψαρακι εκει μεσα μετα απο 12 περιπου ωρες θα εχω no3 και στην ιδανικη περιπτωση δε θα εχω καθολου nh3/4 no2. Σε πολλες περιπτωσεις ισως για λιγες ωρες τα εχω και τα τρια (γιατι δεν ηταν πολυ δυνατο το μπολι) αλλα αυτο θα κρατησει στη χειροτερη μερικες ωρες, μετα ολα θα κυλανε ρολοι.
Αν κανω το ιδιο με μπουκαλοβακτηρια, η γενικη παραδοχη ειναι πως θα εχω κανει μια τρυπα στο νερο, και εσυ τωρα αναλυοντας το τι γραφουν τα manuals μου λες πως θα υπαρχει αμμωνια (εστω αμμωνιο) -αρα και no2 αφου δε θα δουλευει σωστα ο κυκλος αζωτου- οποτε παλι καταληγουμε στο συμπερασμα πως λιγη μπιχλα ειναι πολυ καλυτερη απο τα εν λογο προιοντα, αρα που ειναι το λαθος μου?
Ακομα δεν καταλαβαινω πως επιμενεις οτι μπορει εκει μεσα να υπαρχουν ζωντανα βακτηρια αφου δεν κανουν τη δουλεια τους οπως την κανει το καλο μας μπολι?
|