Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aivas80
Σ ευχαριστω για την ανταποκριση. Το excel το σταματαω προς το παρον, αφου δεν εχω αλγες ακομα. Το flourish θα βαζω 1ml καθε 10 μερες, μια μερα πριν την αλλαγη νερου, τι λες? Παρηγγειλα χτες απ το ιντερνετ 80 στικς για να μετρω το ph με 1€... Το ηλεκτρονικο ειχε 10€  Για τη σκληροτητα εχεις καποιο τεστ να μου προτεινεις? Αληθεια το νερο δικτυου Αθηνων, εμπειρικα κ κατα προσεγγιση, σε ποιες τιμες (ph, σκληροτητα) κυμαινεται γνωριζεις? Και ποσο μπορει να μειωθει με το co2 που παρεχω, αν υποθεσουμε, πως το φως το αναβω ηδη αρκετα (12 ωρες) κ εχω φυτα πολλα (8 πλουσιες συσταδες φυτων απ ολα τα κοινα ειδη κ θα χωρεσω αυριο μεθαυριο αλλες 2). Μπορει να πεσει ας πουμε κατω απο 7 το ph ή μιλαμε για διακυμανσεις <0,3 ?
Δωσε μου τα φωτα σου (μεταφορικα κ κυριολεκτικα χεχε 
|
1. Το excel δεν ειναι αντι-αλγικο...απλα το χρησιμοποιουμε κατα σε καποιες αλγες με injection ακριβως απο πανω του. Ειναι carbon dioxide σε υγρη μορφη. Να εχεις στο νου σου οτι καποια φυτα δεν το ανεχονται.
2. Μην χαλας τα λεφτα σου σε φθηνα τεστ. Καποια στιγμη θα χρειαστει να παρεις σωστη μετρηση και δεν θα μπορεις.
3.Για dH θα παρεις της tetra ή της API.
4. Νερο δικτυου Αθηνας. ph ~7.8 (δεν ειναι πιο κατω) dH ~9. To καλοκαιρι επερνα 10dH
5. Oσο για το ph, πιστευω μπορει να κατεβει στο 7. Το συστημα σου με το co2 δεν το εχω δουλεψει, μονο μπουκαλα με συνεχης ροη. Οπως ειπες εχεις πολλα φυτα, αρα μολις σβησουν τα φωτα μετα απο καποια ωρα θα εχεις περισσοτερο co2 στο νερο σου. Αυτο θα πρεπει να το δεις.
Επισης με 11w δεν ξερω ποσο ακομα θα σου κρατησουν τα φυτα. Δωσε διαστασεις ενυδρειου αμα θες.....