Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 05-01-12, 02:58
BabylonX Ο χρήστης BabylonX δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 17-11-2004
Μηνύματα: 26
Προεπιλογή

Νομίζω ότι η τιμή είναι καλή για τέτοιο καπάκι απλά να ρωτήσεις αν θα έχει μέσα ανακλαστήρες. Αν δεν έχει ανακλαστήρες χάνεις πάνω από το 50% του φωτισμού που δίνουν. Υπάρχουν έτοιμα φωτιστικά που μπαίνουν πάνω από το ενυδρείο αλλά από όσο έχω δει είναι πανάκριβα (τριψήφιο νούμερο).

Σε μπάλαστ μπορείς να βάλεις απλά ή ηλεκτρονικά. Προτείνονται τα ηλεκτρονικά γιατί το φως ανάβει κατευθείαν χωρίς να αναβοσβήσει 2-3-5-10 φορές όπως συμβαίνει στο απλό και γιατί δεν παράγουν θερμότητα.

Για κάθε λάμπα χρειάζεσαι ένα μπάλαστ κατά κανόνα. Και λέω κατα κανόνα γιατί στα απλά μπάλαστ μπορείς να συνδέσεις αν θες δύο λάμπες μισής ισχύος από ότι τα watt του μπαλαστ σε σειρά. Πχ σε μπάλαστ 22 watt μπορείς να βάλεις είτε μία 22άρα λάμπα είτε δύο 11άρες σε σειρά. Στα ηλεκτρονικά αυτό δε γίνεται εκτός αν είναι ειδικό μπάλαστ που παίρνει δύο (ή και παραπάνω) λάμπες. Επίσης σε ηλεκτρονικά μπορεί να βρεις διάφορες επιλογές πχ να υποστηρίζει από κάποια μέχρι κάποια watt, να υποστηρίζει και T5 και T8, να είναι dimmable (να μπορείς δηλαδή με ποτεντσιόμετρο να αυξομειώνεις την ένταση του φωτός) κλπ αλλά το κόστος μετά ανεβαίνει πολύ.

Τα watt της λάμπας εξαρτώνται κυρίως από το μήκος της. Αλλά και από το είδος. Πχ οι παλιές κλασσικές χοντρές Τ8 δίνουν λιγότερα watt και λιγότερο φως από μια αντίστοιχου μήκους T5. Αλλά αν συγκρίνεις ίδιο είδος, τα watt είναι ανάλογα με το μήκος. Πάντως αν μπορείς να πας σε T5 να τις προτιμήσεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01426 seconds with 10 queries