Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 02-01-12, 16:23
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Κοιταξε να δεις, αλλο η θεωρια απο την πραξη.
Στην πραξη μπορουν να γινουν πολλα με "παραδοξες" διαδικασιες, χωρις προβλημα.

Τα βασικα ομως που μας ενδιαφερουν σαν ενυδρειοφιλους και μπορω να προτεινω αφοβα, ειναι α) οτι το παλαιωμενο νερο ειναι οτι καλυτερο για τα ψαρια (και οταν λεμε παλαιωμενο μπορει να μιλαμε και για μηνα).
β) σε ενα νερο οχι "εξαγνισμενο" οπως το νερο απο ΑΟ, πχ της βρυσης, στασιμο και εκτεθειμενο στον αερα, αναπτυσονται παθογονα.
Για 1-2 μερες δεν υπαρχει προβλημα, για μεγαλυτερο των δυο ημερων αποθηκευσης συνισταται κυκλοφορητης ή καταλληλη αεραντλια οσο παλαιωνεται το νερο και με ανοιχτο αλλα προφυλλασομενο το στομιο του δοχειου (πχ με τουλι).
γ) νερο απο ΑΟ, αν χρειαστει μπορει να αποθηκευτει στασιμο ανετα για μια εβδομαδα σε ενα καταλληλο για τροφιμα νερο χωρις ιδιαιτερες προετοιμασιες αποστειρωσης/απολυμανσης του δοχειου κλπ (πχ αν ειναι το δοχειο που φυλαω μονο νερο απο ΑΟ εγω δεν το αποστειρωνω) , τοποθετημενο σε σκιερο χωρο και σκεπασμενο ερμητικα το καπακι.
Απο την αλλη το νερο της ΑΟ δεν χρειαζεται παλαιωση, μπορουμε να το μαζευουμε στο δοχειο και να το χρησιμοποιουμε αμεσως ή αν ειναι "γρηγορη" η ΑΟ μας να κανουμε απευθειας αλλαγη απο την ΑΟ.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01480 seconds with 10 queries