Εύχομαι σε όλους ο καινούργιος χρόνος να τους μπήκε καλά, με ανθρώπους που αγαπάτε και κατά την διάρκεια του να έχετε υγεία ευτυχία και λίγα λεφτά ίσα ίσα να συντηρούμε τα ενυδρεία μας :P
Τώρα στο θέμα μας, τα κεφάλια μέσα..
Βαρέθηκα αυτά τα κόκκινα κτλ, οπότε..
Κόλλημα ενυδρείου
Πέρασα επιτυχώς ξανά όλες τις ενώσεις, εσωτερικά και εξωτερικά με αρκετούτσικη σιλικόνη για καλό και κακό, και έβαλα τις κόντρες κάτω και πάνω σχετικά εύκολα, γρήγορα και αναίμακτα.. Φωτό παρακάτω..
Καπάκι
Θα φτιάξω μια μακέτα το καπάκι με χαρτόνι 3χιλ, που λάθος την λέω μακέτα γιατί θα είναι στο ίδιο μέγεθος :P Θέλω να δω πως εφαρμόζει και τι λάθη και παραλείψεις υπάρχουν.. Και μετά θα πάρω τις διαστάσεις και θα ψάξω να βρω μαύρο Plexiglass.... μόνο σε έναν βρήκα στην Καβάλα και μάλλον επειδή ξέρει ότι έχει μόνο αυτός, μου 'πε κάτι τιμές απίστευτες... 50 ευρά το μέτρο..
Επειδή όμως το καλό το παλικάρι ξέρει κ άλλο μονοπάτι, έψαξα στον χρυσό οδηγό και με βοηθό το τηλέφωνο, πήρα οοολους όσους κάνουν επιγραφές ταμπέλες τζάμια κτλ και βρήκα έναν που μπορεί να μου κόψει με 25-30 ευρώ το μέτρο.. Το θέμα είναι ότι είναι γύρω στα 70χλμ μακριά..
Για να λύσω μια απορία μου, θέλω ΦΙΜΕ η ΜΑΤ μαύρο Plexi? Και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του καθενός εκτός του οπτικού θέματος.. Ξέρει να μου πει κάποιος?
Επίσης μου 'παν ότι το plexi γεμίζει άλατα απ το ενυδρείο κατά την εξάτμιση.. (με 2 12mm ανεμιστήρες προλαβαίνει να γεμίσει άλατα?)
Μήπως συμφέρει να πάρω διάφανο plexi και να κολλήσω το αυτοκόλλητο carbon, που βάζουν συνήθως στα αυτοκίνητα?
Τώρα στο θέμα φωτισμός και καπάκι, οι λάμπες μαζί με τα φις είναι 62 πόντοι ακριβώς, άρα στα πλάγια δεν χωράνε ανεμιστήρες, οπότε θα κάνω ένα μονοκόματο πλαίσιο και πάνω εκεί θα ανοιχτούν 2 κύκλοι για τα 8mm και 4+4 για βίδωμα.. Κάτω αριστερά όλα αυτά και κάτω δεξιά πάλι μια τρύπα για το τάισμα.. αυτά..
Βάση
Περιμένω τα ξύλα τετάρτη να τα βιδώσω μόνος.. Βρήκα ένα πολύ ωραίο φελιζόλ, πολύ σκληρό, γαλάζιο.. πρώτη φορά το βλέπω..

(Αυτό που στηρίζει τις πάνω κόντρες..)
Φίλτρο θερμοστάτης κτλ
Δε βιάζομαι οπότε θα τα φτιάξω όλα και μετά θα αρχίσω τις παραγγελίες για αυτά..
Να στε καλά!